Política

“No hi ha pla B. Tot al contrari”

Així de contundent s'ha expressat la consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, quan li han preguntat sobre les possibles reaccions en cas que la sentència del TC sigui contrària a l'Estatut. Sobre la possibilitat que Alavedra i Prenafeta compleixin presó preventiva a Catalunya ha dit que el govern "no hi veu inconvenients"

“No hi ha pla B. Tot al contrari”. Així de contundent ha estat la consellera de Justícia, Montserrat Tura, quan li han preguntat per la sentència del Tribunal Conctitucional sobre l'Estatut. D'aquesta manera el govern es ratifica en la seva posició que diu que el text estatutari és plenament constitucional.

“Si hi hagués pla B, estaríem acceptant que el text no compleix amb la Constitució”, ha afirmat Tura, que ha dit que des del govern català “es vol reforçar” que l'Estatut català és vigent. Amb aquesta actitud, ha dit, es vol intensificar la postura del govern que “la Constitució de l'any 1978 és la que havia de permetre el desenvolupament de les nostres capacitats d'autogovern”. També ha remarcat que la carta magna assegura “un Estat plurinacional, un Estat compost i descentralitzat”.

Tura ha tornat a dir el que fa dies va diagnosticar el president de la Generalitat, José Montilla, quan va dir que en cas que la sentència del TC fos negativa, el president intentaria convocar totes les forces polítiques del país per donar una resposta unitària.

Quant a la imminència de la sentència, la consellera ha recordat que “els temps del TC són llargs i ho són en tots els casos”, inclòs els de l'Estatut. Tura també ha advertit que trigui el que trigui a fer-se pública la sentència, la llei estatutària “s'anirà desenvolupant” com ja s'està fent.

Quant a la reacció que hauria de tenir el govern espanyol liderat pel seu president, José Luis Rodríguez Zapatero, Tura ha dit: “espero que se n'alegri”, referint-se a una sentència favorable a la constitucionalitat de l'Estatut. Ha dit que l'executiu espanyol hi ha de donar suport, ja que al seu moment ja ho van fer les Corts generals.

Alavedra i Prenafeta
Per la seva banda i en relació als detinguts pel cas Pretòria, la consellera Tura ha afirmat que el govern no veu cap inconvenient perquè Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, empresonats per Garzón a Madrid, compleixin presó preventiva a Catalunya, tal i com la seva defensa ha demanat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona