Política

Puigcercós obre la cursa pel 2010 reivindicant el concert

Carod insta els socialistes a aclarir si votaran Vidal-Quadras com a vicepresident del Parlament Europeu

Joan Puigcercós va dir que la campanya de debò no començaria fins a l’endemà de la final de la Champions. S’ho ha pres al peu de la lletra i ahir va obrir, no ja la cursa cap a les eleccions del 7 de juny, sinó cap a les de la tardor del 2010 amb un discurs en clau clarament catalana. El president d’Esquerra, que per primera vegada en un míting va ser presentat com a candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya, va recordar que aviat farà un any que el govern espanyol incompleix l’Estatut pel que fa al model de finançament i, donant per fet que finalment no hi haurà un acord satisfactori i s’haurà de “tancar carpeta”, va apostar per plantejar el debat del concert econòmic.

En una entrevista a l’AVUI l’any passat, Puigcercós va anunciar que posarà com a condició per establir aliances el 2010 la lluita pel concert econòmic. Doncs bé, de moment obre el debat quan som a l’equador d’una campanya insípida, en què Esquerra es juga el manteniment de la representació a Europa, però també –i sobretot– començar el pròxim cicle electoral frenant la davallada electoral dels últims anys. Per això Puigcercós va instar els 150 assistents a l’acte de Tarragona a “enfortir ERC” el 7-J. I també per això va ser el president de CiU, Artur Mas, i no pas cap candidat europeu, qui es va endur la clatellada determinant. Puigcercós va recordar que Mas va donar per acabat el dèficit fiscal amb el model de finançament del 2001. Josep-Lluís Carod-Rovira també va participar en l’acte. Amb un to deliberadament poc mitinguer, va instar els socialistes a aclarir si tornaran a votar el candidat del PP Aleix Vidal-Quadras com a vicepresident de l’Eurocambra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.