Política

El PSC dissenya la seva campanya a l'estil Pujol

Els socialistes centraran la campanya en la figura del president Montilla

El PSC centrarà la seva campanya en la figura de José Montilla, el primer president que afronta la seva renovació des de 1999, ja que confia que la "potent força mediàtica" de la Presidència li doni els mateixos rèdits electorals que aconseguia Jordi Pujol (CiU).

"Fa onze anys que el president català no es presentava a les eleccions i això és un element innovador, perquè la presidència de la Generalitat té una força mediàtica que els nostres adversaris no tenen en compte", ha assegurat el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza.

A l'espera que demà es confirmi que José Montilla és l'únic dirigent socialista que entrega els seus avals per a liderar la candidatura a la Generalitat, Zaragoza ha avançat algunes de les idees amb les quals dissenya la precampanya i campanya del PSC, en un moment en el qual els sondejos han llançat una "seriosa advertència" als socialistes catalans, sabedors que el seu pitjor enemic és la crisi econòmica.

Segons Zaragoza, "tornem a un tipus de campanya com les que feia Pujol, que les afrontava en un 80% dels casos per darrere de les enquestes per després focalitzar la campanya sobre la Presidència i tenia la força del treball fet".

Zaragoza recorda una campanya com la de 1984, quan el PSC presentava un Raimon Obiols favorit en tots els sondejos, però que després va sortir clarament derrotat ja que Pujol va aconseguir una àmplia majoria absoluta (72 escons).

El secretari d'organització del PSC i director de les últimes campanyes electorals del partit ha confirmat així que el "protagonisme" de la campanya recaurà en Montilla, encara que l'acompanyaran "tots aquells que comparteixen el nostre projecte socialdemòcrata", començant per José Luis Rodríguez Zapatero, que tindrà la presència "de sempre" en una campanya catalana, els ministres del PSC, Carme Chacón i Celestino Corbacho, els consellers del govern, i els centenars d'alcaldes i regidors desplegats per tot el territori català.

Sobre la ministra de Defensa, la dirigent del PSC més ben valorada, Zaragoza ha indicat que tindrà el mateix paper que la resta de dirigents, encara que "ja va demostrar ser una gran candidata -va treure 25 diputats en les generals- i va deixar en el seu lloc Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), que té un cert complex amb Chacón".

Preguntat sobre la possibilitat que Chacón abandoni la política a Madrid per incorporar-se a la llista per a les catalanes del PSC, Zaragoza ha estat contundent: "No té sentit desvestir un sant per vestir-ne un altre, i el front madrileny també és molt important per a nosaltres i ella ho està fent molt bé".

Des d'un punt de vista de discurs i idees força de la futura campanya del PSC, Zaragoza ha avançat també que l'objectiu serà transmetre la idea dels "nous reptes".

"En un moment en què els ciutadans pateixen una crisi econòmica i estan preocupats, la gent busca coses noves i cal plantejar nous reptes", ha explicat Zaragoza, una vegada que el PSC i el govern d'Entesa "han solucionat problemes i han afrontat reformes" en infraestructures i polítiques socials que no va afrontar CiU.

En conclusió, Zaragoza ha dit que "els socialistes catalans estem convençuts que quan arribi el moment de les eleccions i es faci balanç del treball fet i de les perspectives de futur, presentarem una oferta de convicció i seguretat que donarà resposta a tot això, perquè la resta de formacions polítiques estan en clau negativa i només es dediquen a la crítica destructiva".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.