Política

Zapatero defensa la reducció de jornada per reduir l'atur

El president del govern espanyol presenta la nova llei d'economia sostenible, que inclou reformes del sistema de pensions i dels òrgans rectors de les caixes d'estalvis

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admès al Congrés que calen reformes laborals dins del marc del diàleg social i ha defensat la reducció de jornada com una fórmula per reduir l'atur.

Rodríguez Zapatero ho ha dit durant la presentació de la llei d'economia sostenible, que pretén fixar les bases d'un nou model de creixement econòmic.

L'argument que ha fet servir el president espanyol a l'hora de presentar aquesta nova llei, l'avantprojecte de la qual va aprovar divendres passat el consell de ministres, és que l'economia de l'Estat necessita reformes perquè torni a créixer d'una manera sostenible i creï ocupació.

Així, durant la seva compareixença davant del ple del Congrés, Zapatero ha reiterat que Espanya no pot donar per superada la crisi fins que no es torni a crear ocupació, i que davant d'aquest "urgent objectiu nacional" han d'"empal·lidir" les diferències entre les forces polítiques.

"En tot cas, per impulsar la creació de llocs de treball hem d'impulsar i afermar la recuperació", ha dit, i ha augurat que la reforma que prepara el govern espanyol hi contribuirà.

Per això, ha demanat la col·laboració de tots els grups parlamentaris, als quals ha demanat la seva "màxima capacitat de col·laboració" per l'"interès nacional".

Segons ha indicat, aquesta reforma afectarà tots els àmbits, inclòs el sistema públic de pensions, i el seu l'objectiu final és deixar enrere el model econòmic basat en la construcció residencial i afavorir-ne un altre que prioritzi la formació, la tecnologia i les energies renovables.

El consell de ministres aprovarà el fons per l'economia sostenible aquest mateix mes, segons ha confirmat el mateix Rodríguez Zapatero. El fons està dotat amb fins a 20.000 milions d'euros el 2010 i 2011 i ha d'entrar en vigor el pròxim 1 de gener.

Posteriorment, ha afegit que promourà, "amb el necessari consens", canvis de regulació que inclouran la reforma de la llei d'òrgans rectors de les caixes d'estalvis, un pla integral de lluita contra el frau fiscal,  laboral i de les prestacions de la Seguretat Social, així com un conjunt de plans de modernització sectorial, que afectaran la indústria i el sector agroalimentari i l'energètic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona