Política

Catalunya Acció i ESAIT celebraran en la Supercopa el fracàs de la querella per la xiulada

El Camp Nou i San Mamés acolliran la celebració dels independentistes que van xiular el rei

Un cop desestimada la querella que Denaes (Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola) va presentar a l'Audiència Nacional espanyola per injúries a la corona contra els organitzadors de la xiulada al rei, Catalunya Acció i ESAIT (col·lectius independentistes català i basc, respectivament, que van convocar la protesta) han decidit celebrar-ho.

En els partits de Supercopa, que es disputaran al Camp Nou i a San Mamés, els dies 16 i 30 d'agost, les dues plataformes volen desenvolupar accions que serveixin per recordar que han obtingut una "victòria". Creu Santiago Espot, president de Catalunya Acció, que el triomf que suposa la decisió de l'Audiència espanyola "no ens ha de fer confiar que al poder judicial espanyol li ha agafat un atac de democràcia". Creu que la desestimació de la querella ha vingut donada per la intenció dels jutges de l'Audiència de no avivar "el procés d'independència de Catalunya i Euskal Herria".

Tot i que descarten xiular en les seves celebracions per la "desestimació", sí que afirmen que és possible que les festes siguin diferents en cada estadi. "No xiularem perquè no hi haurà res a xiular" però ho celebraran d'alguna manera que encara no han pogut concretar i sobre la qual "estan parlant" les dues entitats. Espot rebutja el terme festa per a aquests dos partits perquè ells "la festa" se la guarden "per al dia que siguem independents". Malgrat tot, a Catalunya Acció asseguren que tots dos esdeveniments seran "netament independentistes" i que no inclouran cap afegit de protesta.

A Espot li sembla lògica la postura de l'Audiència de desestimar la querella perquè hauria sigut el primer cop en la història democràtica "que es processa algú per xiular". Tot i això, el perill de ser processat continua pendent de revisió perquè Denaes, els denunciants, ja van advertir que entre aquest dimarts o demà dimecres presentarien un recurs al mateix òrgan judicial. Si aquest fos admès ara, el jutge Pedraz hauria d'obrir diligències i fer seure al banc dels acusats els organitzadors de la xiulada.

Santiago Espot serà a Madrid presentant el seu llibre Discursos a la nació, creu que les "desenes de milers de persones catalanes" que viuen allí també tenen dret que se'ls presenti aquesta obra. Tot i això, recorda que ell a Madrid "no hi va a fer pedagogia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona