Política

PP i PSOE porten la polèmica pel cas Gürtel fins a la 'gilipollez'

Camps i els altres acusats volen evitar la foto i no assistiran a la vista prèvia de dimecres vinent al TSJPV. Només hi aniran els advocats

De les anxoves a la "gilipollez". Així evoluciona la polèmica pel cas Gürtel entre el PP i el PSOE. Ha obert foc Antonio Basagoiti, el president del PP basc, que aquest dijous al matí ha opinat que l'acusació de corrupció contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, “és una vertadera gilipollez”.

Poc després, la secretària d'organització del PSPV-PSOE, Elena Martín, ha manifestat que no és cap “gilipollez estar implicat en una de les trames de corrupció més importants del nostre país”.

Martín, a través d'un comunicat, ha criticat “la doble vara de mesurar que tenen els populars”. Mentre que “a uns els fan dimitir perquè no s'embruti la imatge del partit” a d'altres els defensen amb “ungles i dents justificant el que no es pot justificar”. També ha aprofitat per preguntar-se: “Si tenir dins del partit algú imputat per suborn és una gilipollez, que és, per ells, un polític exemplar?”.

Per la dirigent socialista “no és una qüestió de vestits, sinó de decència política, que és el que Camps no té”. A més, ha lamentat que “Basagoiti no conegui la realitat de la política valenciana”. Martín creu que al País Valencià “no hi ha una situació política de normalitat” i ha assenyalat “la manipulació de Canal 9 que és vox populi", a més de denunciar que les Corts "no funcionen" i que "els principals líders polítics menteixen descaradament”.

Fotos, no
El jutge que instrueix el cas Gürtel, José Flors, ha acceptat els escrits del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, del portaveu del PP a les Corts Valencianes, Ricardo Costa, i de l'exvicepresident i conseller de la Generalitat Valenciana, Víctor Campos, per no estar presents el proper dimecres dia 15 en un acte de compareixença de comunicació formal de les imputacions. Al·leguen que ja coneixen els fets que se'ls imputen i que, per tant, estan prou instruïts i en tenen prou que hi vagin els advocats.

Flors ha assenyalat que el proper dia 15 a les 10.30 del matí se seguirà el procediment habitual marcat per la llei del jurat. Les acusacions concretaran la imputació i les defenses podran al·legar allò que estimin oportú. Per exemple, podran fer una petició d'arxivament o demanar més diligències d'investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.