Política

Montilla fa un paral·lelisme entre els casos Millet i Gürtel

El president considera que la corrupció no passa factura “a la dreta” i garanteix els diners del Palau via pressupostos de l’Estat i mecenatge

El president de la Generalitat, José Montilla, estableix un cert paral·lelisme entre el cas Millet i el cas Gürtel, malgrat que en la trama que esquitxa el PP hi ha 17 polítics de la formació popular en el sumari i en el cas de la Fundació Trias Fargas de CDC, que va rebre 630.000 euros del Palau de la Música via convenis, només hi ha per ara una discussió sobre si és moral que una institució que rep diner públic fes aportacions, legals, a la fundació d’un partit.

Montilla, que ahir va cloure el seu viatge oficial a Algèria, va dir en una conversa informal amb periodistes i preguntat sobre els ajuts a la Trias Fargas, que “a la dreta” no l’afecten electoralment els casos de corrupció. Això encara que, entén, molts dels afectats pel saqueig de Millet siguin votants genèticament convergents.
Montilla va comparar el cas Millet amb el cas Gürtel al País Valencià, on el PP va guanyar per golejada les europees malgrat l’escàndol dels vestits de Francisco Camps. Montilla també ha garantit que l’Estat mantindrà la seva aportació econòmica al Palau de la Música, encara que aquesta partida, que hi és cada any, no s’augmenti per la via de les esmenes que CiU presenta cada exercici i que el PSC va anunciar que aquesta vegada no avalaria.

Tant la federació com els socialistes van voler fer un gest polític amb els seus anuncis respectius, però els pressupostos ja compten cada any, al marge de les esmenes, amb un ajut per al Palau de la Música. CiU va presentar esmenes per valor de 3,5 milions d’euros i els socialistes van dir que no hi donarien suport perquè primer s’havia d’aclarir el tema del Palau. A més, el president vol parlar amb els mecenes de l’entitat perquè no abandonin el patrocini.

Ambaixadores
El president va acabar ahir el seu viatge oficial a Algèria, que ha servit per demostrar que, atès que Catalunya no té Estat, les seves empreses actuen d’ambaixadores. Ha estat el cas dels tramvies amb Alstom, però també altres empreses, com Agbar, que manté seu a Barcelona, i que gestiona el servei de l’aigua a Orà, des de la qualitat de l’aigua de boca a la millora de la xarxa de sanejament. També l’empresa COMSA ha arribat a un acord per fer una depuradora a la ciutat Mecheira per valor de 16 milions d’euros.

Justament, en una opa a ICV, Montilla va posar ahir, en un dinar amb empreses catalanes i algerianes, el medi ambient i la gestió de l’aigua com un dels grans reptes dels dos països. La setmana que ve es farà a Barcelona la reunió preparatòria de la cimera de Copenhaguen de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.