Política

Corbacho renya CiU, PSC i ERC per impedir l'empadronament de sense papers a Vic

El ministre pensa que el municipi "no ha agafat el camí correcte"

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, considera que l'acord al que han arribat Convergència i Unió (CiU), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana (ERC) a l'Ajuntament de Vic per impedir que els immigrants sense papers s'empadronin és "il·legal".

Corbacho ha dit que en l'estratègia per fer front a la immigració irregular, Vic "no ha agafat el camí correcte", i fins i tot ha indicat que de la decisió del consistori osonenc "es podrien derivar algunes responsabilitats", tot i que no ha especificat quines. El ministre ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Informació.

Des del seu punt de vista, l'Ajuntament de Vic "no pot negar el dret a empadronar-se" a un immigrant si aquest aporta tota la documentació que se li demana. Si l'alcalde del municipi considera que cal introduir canvis en el text de la llei d'empadronament, Corbacho recomana "que proposi una modificació a la Federació de Municipis de Catalunya o al Parlament".

El ministre ha explicat que pel 22 de gener està previst portar a consideració del consell de ministres les mesures pel diàleg social i reactivació de l'economia. La setmana abans, es reprendran les negociacions entre el govern espanyol, patronals i sindicats per acabar de tancar una agenda de prioritats.

Segons Corbacho, el govern espanyol "no parteix de la base" que per generar ocupació s'hagi d'abaratir l'acomiadament, sinó que pensa en "establir estratègies per estimular la contractació".

El ministre creu que una qüestió que cal discutir amb els agents socials i econòmics és la dualitat del mercat laboral espanyol, que té un 30% de treballadors amb contractes temporals, un percentatge molt superior a la mitjana europea.

Corbacho atribueix aquest elevat índex a l'estacionalitat en la contractació a causa del major pes del turisme, però ha assenyalat que aquesta taxa de temporalitat "s'ha de poder reduir".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata almenys 27 palestins en una “zona humanitària” evacuada

barcelona
estats units

Harris recapta 47 milions de dòlars en set hores

barcelona
Política

Nou avís d’ERC al PSC: Sense “un pas clar” cap a la sobirania fiscal no hi haurà acord

barcelona
Estats Units

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona