Política

Rajoy diu que l'ajust de Zapatero és "injust i insuficient"

El líder del PP assegura que el pla del govern espanyol és "la retallada més gran de drets socials de la història d'Espanya"

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte davant dels presidents regionals del partit, reunits a la seu nacional, que el pla d'ajust per reduir el dèficit que ha anunciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és "improvisat", "impost des de fora", "injust i insuficient", han informat fonts populars.

Rajoy ha fet una intervenció preliminar a porta tancada davant dels seus 'barons' autonòmics, els quals ha citat al carrer Gènova per coordinar els missatges i perfilar l'estratègia del partit davant d'allò que consideren "la retallada més gran de drets socials de la història d'Espanya".

En aquesta reunió es vol estudiar com afecta en els seus respectius territoris la reducció d'un 5% del sou dels funcionaris i les limitacions en la llei de dependència, així com la incidència que té la retallada addicional de 1.200 milions per a comunitats i ajuntaments que ha avançat l'executiu socialista.

A la cita han acudit tots els presidents autonòmics llevat d'Esperanza Aguirre (Madrid), Ramón Luis Valcárcel (Múrcia), Juan Jesús Vivas (Ceuta) i Juan José Imbroda (Melilla), que han enviat els seus consellers d'Economia. També s'ha absentat José Ramón Bauza, president del partit a les Balears.

En aquesta reunió sí que ha destacat la presència del president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, que ha acaparat l'atenció dels mitjans de comunicació, tres dies després que el Tribunal Suprem decidís reobrir el cas dels vestits presumptament regalats per la trama Gürtel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona