Política

Quatre atemptats causen 46 morts i prop de 250 ferits a l'Iraq

Temor que el replegament nord-americà obri una escalada de violència sectària al país

Quatre atemptats han causat aquest dilluns 46 morts i 242 ferits a l'Iraq aquest dilluns. Bagdad i la ciutat de Mosul han estat l'escenari de les accions armades, que posen damunt la taula la preocupació per la seguretat en el país arran del replegament de les tropes americanes. Diversos observadors adverteixen contra el creixement de la violència de grups ètnics per consolidar situacions de poder.

Els atemptats més greus s'han produït a la regió de Mosul, a uns 400 quilòmetres al nord de Bagdad, on segons fonts policials han mort més de 30 persones i més de 150 han resultat ferides. Dos camions bomba han explotat prop d'una mesquita xiïta a la població de Jazna, a 20 quilòmetres de la ciutat kurda. La força de l'explosió ha destruït unes 40 cases. A Bagdad, dues explosions més s'han produït en cues de treballadors que esperaven ser contractats, també en zones de majoria xiïta.

Cap dels atemptats ha estat reivindicat , però les sospites estan dirigides cap a AlQuaida. Els atemptats alimenten la sensació d'incertesa que hi ha a l'Iraq d'ençà que a primers de juliol passat les tropes nord-americanes han estat substituïdes per l'exèrcit i les forces de seguretat iraquianes.

Les explosions d'aquest dilluns tenien lloc l'endemà que el primer ministre iraquià, Nuri al Maliki, hagués demanat a la població de no caure en el sectarisme per unir-se en l'esforç nacional de la reconstrucció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.