Política

Dimiteix el tresorer del PP, implicat en el cas Gürtel

Bárcenas diu que ho fa de mutu acord amb Rajoy i entén que ara és el moment adequat perquè ja ha pogut declarar

El tresorer del Partit Popular i senador per Cantàbria, Luís Bárcenas, ha presentat aquest migdia de dimarts la seva dimissió en el càrrec que ocupava dins del seu partit. Ho ha fet, segons ha declarat, de mutu acord amb el president del PP, Mariano Rajoy, i per "lleialtat al seu partit" i al seu líder.

Tots dos han mantingut una trobada aquest matí després de la reunió del comitè executiu dels populars. Durant  aquesta conversa, Bárcenas ha comunicat a Rajoy la seva dimissió. El partit, que ja ha reaccionat al respecte, ha explicat en un comunicat que la seva "dimissió és transitòria" i que resta pendent de que "quedi demostrada la seva innocència davant les instàncies judicials". El senador, que no dimiteix del seu càrrec com a parlamentari –per tant, continua aforat–, també ha coincidit en aquest pronòstic.

Bárcenas justifica la decisió que ha consensuat amb Rajoy dient que ja ha pogut declarar davant del jutge instructor del cas Gürtel al Tribunal Suprem, Francisco Monterde, que el va citar com a imputat provisional per un delicte fiscal i un altre de suborn. En el seu comunicat personal, en què explica les causes que l'han fet dimitir, afirma que de "comú acord" amb Rajoy, ara que ja ha aportat les proves que "demostren suficientment" la seva innocència podia dimitir.

Els populars, que han emès un segon comunicat, han aclarit que confien en la innocència del seu tresorer en stand by i també creuen que quedarà "demostrada". A continuació, el PP ha explicitat l'admiració que senten per Bárcenas en qui, després de 28 anys de serveis a la formació, veuen "tot un exemple de professionalitat". Aquesta vàlua professional, afirmen en aquest segon text, queda demostrada de nou en el seu abandó "lleial" del càrrec.

Bárcenas, que havia assegurat que aguantaria en el seu càrrec fins que el Tribunal Suprem el comencés a investigar, no ho ha acabat complint i l'ha deixat de forma prematura.

La setmana passada, en sortir de declarar davant del jutge del cas Gürtel, al Tribunal Suprem, Bárcenas va declarar que estava "molt content" perquè havia pogut aportar les proves que demostren la seva innocència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.