Política

Més de 5.000 persones ja han signat com a promotores de la petició de referèndum d'Uriel Bertran i López Tena

La iniciativa popular es portarà al Parlament el proper 25 de maig, i la mesa de la cambra haurà de decidir si l'admet a tràmit

El responsable de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobte la Independència, Uriel Bertran, i el jurista Alfons López Tena –d’ERC i CDC, respectivament– van anunciar ahir que s’està configurant una comissió promotora que presentarà dimarts una “proposta de referèndum d’iniciativa popular sobre la independència de la nació catalana” al registre del Parlament. Segons van explicar en una roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes, la iniciativa té l’empara de la nova llei de consultes i ja té 5.223 persones adherides. També té el suport de diverses entitats de la societat civil catalana.

Els impulsors van posar en marxa una campanya per donar a conèixer la proposta amb l’eslògan Volem votar i van cridar els ciutadans a sumar-se a la proposta i a concentrar-se davant del Parlament dimarts que ve a les 12.30 per donar suport a l’acte d’ingrés de la iniciativa en el registre de la cambra legislativa. Es dóna el cas que divendres passat es va entrar al Parlament una iniciativa molt semblant sol·licitada per tres persones, encara que l’argumentació jurídica és diferent en un cas i en l’altre.

López Tena, que és el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, va demanar a la mesa del Parlament que admeti a tràmit la iniciativa perquè “se cenyeix perfectament als supòsits que preveu la llei de consultes”. La mesa ha de decidir ara si compleix els requisits tècnics per ser tramitada.

Aquesta iniciativa popular no és l'única que tindrà sobre la taula la mesa del Parlament. Divendres de la setmana passada, un membre de Reagrupament, un d'ERC (del corrent Esquerra Independentista) i un membre de la Coordinadora Nacional de la Consulta en van presentar una altra de molt similar, que no inclou la frase introductòria a la pregunta que han afegit Bertran i López Tena i que ha provocat discrepàncies. Tal com la presenten Bertran i López Tena la pregunta és: "Per tal que el Parlament de Catalunya porti a terme les iniciatives necessàries per fer efectiva la voluntat popular: ¿Està d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?". En la iniciativa presentada divendres passat, la primera frase no hi és. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona