Política

Montilla diu que la política ha de "servir a la cultura i no servir-se d'ella"

En el Consell Nacional del PSC, el dirigent socialistà ha exalçat la "veritable" pàtria catalana, aquella que "es construeix cada dia amb fets"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que el món de la política i les institucions "estan per servir a la cultura i no per servir-se d'ella", en al·lusió a la polèmica sobre el finançament per part de l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, de la Fundació Trias Fargas, adscrita a CDC.

Ahir el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va negar que el Palau de la Música o el seu expresident contribuïssin al finançament del partit o de CiU, tot i que sí va revelar l'existència de set convenis entre el Palau i la Fundació Trias Fargas per valor de 630.554 euros.

Durant la seva intervenció en el Consell Nacional del PSC, el també primer secretari del partit ha demanat explicacions "als que pretenen justificar l'injustificable", també referint-se al finançament des del Palau a algunes fundacions.

Montilla ha sol·licitat una actuació "ràpida i a fons" de la justícia contra tots aquells que han delinquit, just en un moment en el qual es van coneixent més dades sobre l'extensa xarxa de donacions interessades que va teixir Fèlix Millet durant els seus anys al capdavant del Palau.

El president ha assegurat que l'Orfeó Català "no es mereix aquest escàndol", i tampoc els mecenes que contribueixen desinteressadament a la cultura catalana, i ha vaticinat que el govern seguirà treballant a favor de la cultura perquè és "un deure i un honor".

El líder del PSC, ha defensat també un patriotisme català basat en "fets" i no en "paraules" que invoquen "horitzons infinits i aventures amb escenaris impossibles".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.