Política

Mas llança el programa econòmic amb un pacte per aprimar l’administració

Es compromet a congelar els impostos mentre duri la crisi en l’estrena del format antimíting de la precampanya

Artur Mas va començar ahir a dotar de continguts l’anomenat Espai Canvi, el plató de l’Edifici Imagina del 22@ en què CiU va estrenar el format de les docsessions –l’antimíting amb paraules dels responsables de la campanya–, on durant set dimarts el cap de llista de CiU vol oferir les seves reflexions i propostes per arribar al govern de la Generalitat. L’atur i la crisi van ser els temes triats per a l’estrena i el candidat va proclamar alguns dels compromisos, entre els quals destaquen l’oferta d’un pacte de país i d’Estat per aprimar l’administració, la congelació dels impostos en tot allò que depengui de la Generalitat i la lluita contra la morositat.

Una pantalla gegant projectava gràfics, fotos i vídeos, que van servir a Mas per acompanyar dues hores d’exposició. El candidat va fer de conductor d’un acte-programa dividit en dues parts. A la primera els especialistes en la matèria tenen la paraula –ahir Edward Hugh, col·laborador del Nobel Paul Krugman, i Antoni Abad, president de la patronal CECOT–. Abad va demanar a Mas “passar a l’acció” i va carregar contra la manca de lideratge que al seu parer regna actualment. En la segona part Mas és l’únic protagonista d’aquests debats orientats al canvi. El candidat va presentar l’“espiral de la prosperitat”, les seves propostes per aixecar l’economia i fer sortir Catalunya de la crisi. A més, va insistir en les reformes estructurals que CiU ha plantejat en diverses ocasions: reforma del mercat laboral –flexibilització en la contractació i l’acomiadament– i reforma de l’administració pública. En aquest punt va posar l’èmfasi en la necessitat de signar un pacte d’Estat per aprimar una administració amb excés de “greix”.

300 assistents, sobretot empresaris, van omplir el plató d’aquest format innovador, que vol trencar amb les limitacions de temps i les cotilles. Valors, innovació o nació seran els temes de les pròximes sessions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona