Política

Sánchez Camacho diu que podria pactar amb CiU si abandona la idea del dret a decidir

La presidenta del PP català ha dit que encara no ha començat a elaborar la llista electoral per a les autonòmiques, però ha avançat que renovarà l'actual grup parlamentari

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha posat com a condició sine qua non per poder pactar amb CiU  que deixi de banda la seva aposta pel dret a decidir.

Sánchez Camacho ha respost així a la intenció de Mas de governar en solitari i recolzar-se tant en populars com en socialistes en el cas d'accedir a la Generalitat.

Camacho ha assenyalat que la posició del PP està molt allunyada de la CDC independentista que, segons la seva opinió, està impulsant el secretari general adjunt, Felip Puig, "amb el consentiment del líder de CDC, Artur Mas". "Veig CiU cada vegada més abocada a la ruptura amb Espanya", ha dit.

La líder popular ha dit que farà valer el pes dels seus vots per negociar possibles pactes postelectorals i ha reiterat que la seva intenció és ser un partit "de govern", tot i que ha evitat concretar si el seu objectiu és tenir consellers en el futur govern, afirmant que "ara" no toca parlar de pactes.

"Pel PP ja ha passat el moment de donar estabilitat a Catalunya, i ara ha arribat el moment de la governabilitat. Estic disposada a parlar amb tothom, allò que vull és que el meu partit sigui respectat i decisiu, com ho és a tot Espanya", ha dit.

La líder popular ha afirmat que Catalunya necessita avançar les eleccions, tot i que ha considerat que Montilla esgotarà la legislatura perquè "intenta guanyar temps" perquè canviï el sentit de les enquestes, que donen ara la victòria als nacionalistes d'Artur Mas.

Sobre la candidatura del PP
Camacho ha explicat que encara no ha començat a elaborar la llista electoral per a les autonòmiques, però ha avançat que renovarà l'actual grup parlamentari i apostarà per un "equip fort" i compromès amb les idees del PP.

Ha explicat que no apostarà per persones de perfil independent, a diferència del que va fer l'expresident dels populars catalans, Josep Piqué, quan va fitxar Montserrat Nebrera per ser la número dos a les llistes electorals dels comicis del 2006.

Camacho ha afirmat que des de la seva arribada a la presidència, el PP de Catalunya té un pes molt important a Gènova (la seu de la direcció nacional del PP), afirmant que els "fets parlen per si sols". "Ara passa a la inversa, és Madrid qui ens consulta a nosaltres qualsevol cosa en relació amb Catalunya. Hem marcat la línia de qualsevol resposta que calgui donar sobre allò que passi en la política catalana", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.