Política

Duran diu que van oferir governar al PSC i mai al PP

El president d'UDC explica que van negociar amb ERC en el primer tripartit però que "a l'hora de la veritat, sempre ens han donat per on vostès ja saben"

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès que en el segon tripartit CiU va fer una oferta explícita de govern al PSC, però que contemplava també la presència d'ERC. Malgrat això, Duran ha acusat els republicans que tot i parlar d'"equidistància", a l'hora de la veritat "la trenquen, i el seu únic soci de referència" és el PSC.

El líder d'Unió ha recordat que en les negociacions anteriors a la formació del primer tripartit, CiU tenia "tot preparat" per "arrodonir" un pacte de govern amb ERC, però que en un cap de setmana els republicans van canviar d'opinió. D'aquesta manera, ha desqualificat les paraules del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha dit avui que CiU no ha plantejat a ERC una oferta per governar i que no té intenció de fer-ho. CiU va negociar amb els republicans formar govern en coalició, però  "a l'hora de la veritat, sempre ens han donat per on vostès ja saben", ha assegurat  Duran després de visitar la festa major de Sants.

"L'únic fet real és que ERC ha lliurat al PSC el govern de la Generalitat, i que acaba d'empassar-se un acord de finançament que, com diu bona part de la seva militància, no només no es correspon amb l'Estatut, sinó que no és bo per a Catalunya, i tot això només per continuar en el govern de Montilla", ha dit Duran.

No amb el PP
El líder nacionalista ha reiterat que mai hi ha hagut contactes amb el PP. En aquest sentit, ha exigit a la formació popular i la seva vicesecretària d'Organització, Ana Mato, que digui "noms i cognoms d'aquells dirigents de CiU que, sense cap autoritat política, hagin mantingut contactes" amb el PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.