Política

La meitat dels ciutadans de l'Estat no van seguir el debat de política general ni les informacions posteriors

Un 37,6% dels enquestats pel Centre d'Investigació Sociològica veu Zapatero com a vencedor en el debat de política general i un 14,4% creu que va guanyar Rajoy

Un dels resultats més significatius del Centre d'Investigació Sociològica (CIS) sobre el debat de política general és que un 46% dels enquestats no el va seguir, mentre que la resta assegura haver-ho fet.

Pel que fa a la indiferència de la població, un 74% dels enquestats ha afirmat tenir coneixement de la celebració del debat sobre política general, mentre que un 25,7% restant diu que no. Un 44,3% dels enquestats creu que aquests debats són interessants però que no tenen massa utilitat mentre que un 28% diu que només serveixen per avorrir a la gent.

Qui és el vencedor?
Zapatero torna a ser el vencedor d'aquest debat, com ja ha passat en els quatre sondejos anteriors, segons el CIS. Un 37, 6% veu el president espanyol com a vencedor –i en valoren sobretot la seva moderació però en critiquen la seva visió poc realista– i un 14,4% creu que ho va ser el líder del PP, Mariano Rajoy, tot i que suspèn en moderació.

Un 78,5% dels que van veure el debat creuen que van predominar les crítiques, retrets i acusacions entre els polítics mentre que un 13,1% creu que es va parlar sobre solucions als problemes del país. Gairebé la meitat dels enquestats, un 47,7%, coincideix en què la crisis econòmica va ser el principal tema tractat, seguit amb molta distància per l'atur, un 18,1%; l'economia, un 11,6% i l'habitatge, amb un 3,4%.

L'estudi està fet a partir d'un total de 1.520 entrevistes a ciutadans de 543 municipis de l'Estat, durant els dies 13 i 14 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.