Política

La meitat dels ciutadans de l'Estat no van seguir el debat de política general ni les informacions posteriors

Un 37,6% dels enquestats pel Centre d'Investigació Sociològica veu Zapatero com a vencedor en el debat de política general i un 14,4% creu que va guanyar Rajoy

Un dels resultats més significatius del Centre d'Investigació Sociològica (CIS) sobre el debat de política general és que un 46% dels enquestats no el va seguir, mentre que la resta assegura haver-ho fet.

Pel que fa a la indiferència de la població, un 74% dels enquestats ha afirmat tenir coneixement de la celebració del debat sobre política general, mentre que un 25,7% restant diu que no. Un 44,3% dels enquestats creu que aquests debats són interessants però que no tenen massa utilitat mentre que un 28% diu que només serveixen per avorrir a la gent.

Qui és el vencedor?
Zapatero torna a ser el vencedor d'aquest debat, com ja ha passat en els quatre sondejos anteriors, segons el CIS. Un 37, 6% veu el president espanyol com a vencedor –i en valoren sobretot la seva moderació però en critiquen la seva visió poc realista– i un 14,4% creu que ho va ser el líder del PP, Mariano Rajoy, tot i que suspèn en moderació.

Un 78,5% dels que van veure el debat creuen que van predominar les crítiques, retrets i acusacions entre els polítics mentre que un 13,1% creu que es va parlar sobre solucions als problemes del país. Gairebé la meitat dels enquestats, un 47,7%, coincideix en què la crisis econòmica va ser el principal tema tractat, seguit amb molta distància per l'atur, un 18,1%; l'economia, un 11,6% i l'habitatge, amb un 3,4%.

L'estudi està fet a partir d'un total de 1.520 entrevistes a ciutadans de 543 municipis de l'Estat, durant els dies 13 i 14 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona