Política

La cambra catalana acorda iniciar els treballs de la llei electoral al setembre

Picabaralla entre CiU i PSC sobre l'interès real de tirar endavant la normativa

El Parlament s'ha emplaçat a iniciar els treballs per elaborar la primera llei electoral de Catalunya a partir de setembre. Una moció de CiU, consensuada amb la resta de grups parlamentaris aquest dijous, emplaça al conjunt de la cambra a crear una ponència conjunta per elaborar la normativa.

Malgrat el consens obtingut pel text de la moció, l'eventualitat que els treballs de redacció de la llei electoral arribin a bon port en el que resta de la legislatura actual és contemplada amb escepticisme. I bona prova d'això n'és l'intercanvi de retrets entre el diputat de CiU i impulsor de la moció, Josep Maria Pelegrí, i el diputat del PSC-Ciutadans pel Canvi David Pérez pel que fa a la incapacitat d'avançar en la creació d'una normativa electoral específica per a Catalunya.

En aquest sentit, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha recordat que la cambra catalana té un document de bases elaborat per un comitè d'experts que pot facilitar la tasca. Ausàs també ha demanat a Ciutadans pel Canvi -que forma part del grup parlamentari del PSC- perquè retiri la seva iniciativa legislativa popular per promoure una llei electoral, perquè això facilitarà la tasca parlamentària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.