Política

Moren dos soldats de l'OTAN a l'Afganistan

Les morts s'han produït per un atac insurgent a la principal base militar dels EUA prop de Kabul

Dos soldats de l'OTAN han mort aquest diumenge en un atac insurgent contra la principal base militar dels Estats Units a l'Afganistan, situada uns 60 quilòmetres al nord de Kabul. El comandament militar nord-americà i la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF), missió sota comandament de l'OTAN, han confirmat la mort dels dos soldats en sengles comunicats, encara que no han revelat la seva nacionalitat.

A primera hora del matí, un "atac de foc indirecte" contra la base ha acabat amb la vida dels militars i ha ferit  sis membres del personal que dóna assistència a les tropes estrangeres, segons la ISAF. Els ferits ja han estat traslladats a una dependència mèdica de la base per ser atesos.

De moment "es desconeix" si l'atac s'ha cobrat també víctimes civils, segons la comandància nord-americana i l'OTAN, que no ha ofert més dades sobre la naturalesa o l'autoria de l'atac. "A mesura que continuem amb aquesta missió vital per ajudar al poble afganès, recordarem aquest sacrifici amb honor i el més alt respecte", ha afirmat el portaveu de l'ISAF, Richard Blanchett.

El passat 4 de març tres persones van resultar ferides en un atemptat suïcida perpetrat davant la gran instal·lació militar de Bagram. Les tropes han patit diversos atacs a Bagram, com el que va tenir lloc a les portes de la base el febrer de 2007 durant la visita del llavors vicepresident d'Estats Units, Dick Cheney, que va sortir il·lès de l'atemptat.

A tan sols dos mesos de la celebració dels comicis presidencials afganesos, els taliban segueixen protagonitzant freqüents atacs contra les tropes estrangeres i afganeses en tot el territori, especialment en el cinturó sud-oriental del país, on tenen més presència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.