Política

"Un sector de la premsa de Madrid es pensava que tenien la batalla guanyada"

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, assegura que batallaran "fins al final" perquè l'objectiu és "una sentència que digui que l'Estatut és constitucional"

"Hi ha un sector de la premsa de Madrid a la qual ha caigut fatal la publicació de l'editorial conjunt dels diaris catalans per l'Estatut perquè es pensaven que tenien la batalla guanyada". Així interpreta el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, la polèmica reacció a la resta de l'Estat sobre el text de suport, i així ho ha explicat aquest dimarts a El matí de Catalunya Ràdio.

Malgrat tot, i segons Iceta, "tot aquest soroll" ha servit per primera vegada perquè qüestions "de sentit comú comencin a calar a la societat espanyola" i com a mostra ha explicat que José Blanco afirmava ahir que és normal que la premsa catalana recolzi un Estatut aprovat pel poble català.

En aquest context, el portaveu dels socialistes catalans ha assegurat que donaran "guerra fins al final". "Volem una sentència que digui que l'Estatut és constitucional", ha assegurat.

I si no és així, la reacció passa "sempre per la política", és a dir que "el Parlament i el president de la Generalitat de Catalunya hauran de buscar les vies per fer-ho possible".

A més, igual que va fer aquest dilluns José Montilla a Madrid, el viceprimer secretari del PSC ha criticat la posició del PP en tot aquest tema. "La pressió que ha fet el PP ha arribat al paroxisme i estan posant en dubte ja no l'Estatut, sinó la mateixa Constitució", ha afirmat Iceta, el qual ha reiterat: "Molts dels que ens estan donant lliçons no se sap ben bé de què no van votar la Constitució en el seu dia".

Pel que fa a la validesa del Tribunal Constitucional que ha d'emetre una sentència sobre l'Estatut de Catalunya, Iceta ha dit que s'ha alterat "deliberadament una majoria per fer prevaldre una posició política" i que el PSC no està diposat que "algú utilitzi el tribunal per posar en dubte la mateixa Constitució".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona