Política

El síndic d’Aran alerta d’una protesta si el Parlament no el cita

Francés Boya du un mes pendent que se’l rebi per les vegueries, després de retirar les esmenes

El síndic d’Aran, Francés Boya, ha advertit que si no es desbloqueja la seva intervenció a la comissió que negocia la llei de vegueries farà una protesta institucional davant el Parlament. Boya està pendent des de fa un mes que el legislatiu català el cridi per conèixer de primera mà la seva negativa al fet que la vall s’integri a la vegueria de l’Alt Pirineu. Les institucions araneses creuen que han de tenir una relació directa amb la Generalitat, perquè són una semiautonomia.

“Si no em criden farem una protesta formal”, ha indicat a aquest diari. Boya es va negar a assistir al tràmit habitual de compareixences, perquè el tripartit les va ajuntar totes en una sola jornada, amb l’objectiu d’accelerar la llei perquè pugui ser aprovada aquesta legislatura encara que algun partit la porti al Consell de Garanties Estatutàries. Segons el síndic d’Aran, aquestes presses no eren acceptables, perquè només se’ls deixava parlar deu minuts.

Arran d’aquesta discrepància, Boya, que és diputat del PSC, va expressar als seus companys d’escó i als canals oficials del Parlament la possibilitat d’intervenir durant mitja hora en el tràmit de ponència. En aquest tràmit és quan els diferents grups debaten esmenes i possibles transaccions a la llei. Però segons fonts parlamentàries han sorgit problemes perquè el reglament no preveu aquesta citació.

El síndic d’Aran va presentar vuit esmenes en solitari a la llei de vegueries però després les va retirar en un curt termini de temps, a petició del portaveu parlamentari del PSC, Miquel Iceta, amb el compromís que s’intentaria buscar una solució a les reivindicacions araneses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres
Estats Units

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona