Política

La PDD vol promoure una gran manifestació el 12 de juny per reclamar l'autodeterminació

La plataforma sobiranista considera que, "superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació" fins a l'alliberament nacional

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha anunciat aquest dimecres que promou una "gran mobilització popular" el dissabte 12 de juny a Barcelona per a expressar la "voluntat" de Catalunya d'exercir l'autodeterminació. La PDD vol aprofitar l'embranzida de les consultes independentistes i ha instat a participar en la manifestació a les entitats que les han promogut. La PDD ha afirmat en un comunicat que pretén que la manifestació sigui el més àmplia possible i hi participin entitats, sindicats i partits polítics.

Sota el lema 'Per la democràcia, la feina, la solidaritat i la independència', la PDD ha instat partits, entitats, plataformes i moviments independentistes a sumar-se a la convocatòria del 12 de juny, en què volen reivindicar que l'exercici de l'autodeterminació és un "dret radicalment democràtic" i "indispensable per tenir eines suficients" per abordar els principals reptes del país. Per la plataforma sobiranista, "superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació" fins a l'alliberament nacional.

La PDD enumera entre aquests reptes i necessitats "aturar l'espoliació fiscal", perquè "sense sobirania fiscal" Catalunya està "condemnada a un robatori permanent i a haver de pidolar a l’Estat que l'espolia". "Sense sobirania fiscal qualsevol política seriosa per encarar la crisi, donar suport i no caritat als treballadors, incentivar les empreses i millorar les infraestructures del país, és impossible", asseguren.

També hi situen la necessitat d'un marc laboral i de benestar social propi; polítiques d'immigració per poder ser "autènticament solidaris sense que la paraula solidaritat signifiqui una perversa versió de l’espoliació", una política energètica i d'infraestructures pròpia; la promoció "decidida" de la llengua i la cultura catalanes com a eina de cohesió, i un "aprofundiment de la democràcia que obri vies de participació popular i de control i punició de les conductes corruptes". Per la PDD, l'assoliment d'aquests objectius passa per l'exercici "inajornable" de l'autodeterminació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona