Política

El govern espanyol recorda que qualsevol acord sobre la crisi s'ha de gestionar "al Parlament"

De la Vega valora la iniciativa del rei de parlat amb sindicats com un gest de "posar-hi el coll", però afegeix que això respon a l'activitat "habitual" del monarca

El govern espanyol valora "la voluntat del cap de l'Estat" de "posar el coll" per afrontar la crisi. Amb aquestes paraules ha qualificat la vicepresidenta del govern espanyol María Teresa Fernández de la Vega la iniciativa del rei Joan Carles de reunir-se amb els sindicats en el marc de les mesures d'urgència per afrontar la crisi econòmica. L'executiu ha negat categòricament que la iniciativa del monarca pretengui servir de pont entre govern i oposició.

"El rei per poder complir la seva funció constitucional ha d'estar informat de les coses que afecten la ciutadania i el país i manté trobades", ha reiterat De la Vega, destacant que aquests contactes els manté Joan Carles de forma habitual "amb el govern i amb altres forces polítiques i socials". La vicepresidenta ha rebutjat categòricament que la iniciativa del monarca hagi respost a la necessitat d'establir un pont entre govern espanyol i oposició.

Segons De la Vega, la situació respon a una situació de "normalitat institucional". "Està molt bé, és de sentit comú. Hi ha una situació de crisi com tota la comunitat internacional i a tot arreu s'està abordant des de l'acord del conjunt", ha insistit la vicepresidenta. No obstant això, no ha deixat passar l'oportunitat d'acusar el Partit Popular de no voler contribuir a facilitar mesures per combatre la crisi. "Aquest acord aquí s'ha produït a vegades i ens agradaria que l'acord fos més sovint, perquè el més eficaç és que aquest acord el fem entre tots", ha insistit.

De la Vega ha subratllat la capacitat del govern espanyol d'arribar a acords amb altres forces polítiques de l'arc parlamentari i ha estat rotunda en negar que el rei hagi volgut fer d'intermediari. "No, ha quedat clar? no, no és aquest el tema. El govern ha aconseguit alguns acords i aquesta és la funció del govern, que està fent el seu treball i l'està fent bé", ha contestat, per afegir una exhortació a què el PP "tingui responsabilitat" per propiciar l'entesa sobre el tema de les pensions o les mesures d'austeritat i reducció de la despesa pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.