Política

Madí veu "tècnicament impossible" la majoria absoluta i s'obre a una "coalició"

El secretari de Comunicació de CDC insisteix que CiU s'esforçarà per governar en solitari, però admet que necessita almenys 60 escons

El secretari executiu de Comunicació i Estratègia de CDC, David Madí, considera "tècnicament impossible" que CiU arribi a la majoria absoluta en les eleccions al Parlament, i s'obre a la possibilitat de formar una "coalició" amb altres partits en el cas que la federació obtingui menys de 60 diputats.

En una entrevista a Europa Press, ha assegurat que treballaran per aconseguir un resultat que els permeti governar en solitari, tal com ha insistit reiteradament el candidat de CiU a les eleccions, Artur Mas.

"És evident que ens deixarem la pell per arribar-hi. Fa falta un govern fort, no de coalició ni de pactes estranys, contranatura i de repartiment de poder", ha assenyalat referint-se a l'actual govern, format per PSC, ERC i ICV-EUiA.

I és que, segons Madí, si el tripartit suma 68 diputats –la majoria absoluta– es reeditarà, "diguin i facin allò que facin, abjurin del que abjurin com ho estan fent".

Després d'indicar que les enquestes internes de la federació els donen resultats superiors als 60 diputats, com les que s'han publicat, ha assegurat que CiU és l'única formació que pot aspirar a crear un govern "fort, en solitari i per a la gran majoria".

Això només és possible si CiU obté un resultat pròxim als 60 diputats perquè, segons la seva opinió, és una situació parlamentària que permet "una aritmètica variable sobre la base d'un govern fort i sòlid, però no si hi ha la base del que hi ha hagut a Catalunya fins avui: la suma dels tres que perden i que sumen per desbancar el que guanya".

En canvi, ha afegit, un escenari a partir dels 52-53 escons obriria la porta a les coalicions. "Si obtenim de 52 cap amunt, els catalans hauran decidit que entrem en el terreny de les coalicions, però els intentarem convèncer que no toca", ha dit. Allò que sí ha deixat clar és que "tècnicament és impossible" que CiU obtingui majoria absoluta, pel que ha insistit que treballen perquè el concepte de la gran majoria sigui una realitat i poder conformar un govern que pugui afrontar els reptes que necessita Catalunya.

Satisfet de l'arrencada preelectoral de CiU, que va ratificar el gener Mas com a candidat i va presentar la seva nova imatge i lema –Començar, il·lusiona–, ha avançat que a final d'abril o principi de maig començarà una segona fase comunicativa. Tot i que no ha volgut revelar si hi haurà DVD's i altres novetats, ha apuntat que mantindran "el to positiu i constructiu" que han reivindicat fins avui.

El tripratit "es desacredita sol"
"El tripartit el donem per amortitzat. No invertirem esforços a desacreditar el tripartit perquè ja es desacredita ell sol" com ara ha passat amb la nevada, ha afegit, i ha repassat els eixos que vertebraran el programa electoral de la federació.

Ha explicat que serà un projecte global amb aspectes tan diversos com la immigració, l'horitzó nacional, la política econòmica, sostenibilitat, igualtat, entre d'altres.

Després del debat sorgit amb la immigració després de la iniciativa de Vic i els incidents a Salt (Girona), en preguntar-li si recuperaran la idea del carnet per punts ha assegurat que tot arribarà, i ha evitat concretar. De fet, aquesta proposta ja va formar part del programa de CiU en les últimes eleccions al Parlament, i pretenia crear un sistema d'incentius que donés avantatges als immigrants que mostressin una voluntat d'integració més gran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona