Política

A la recerca d'un nou PIB

La Comissió Europea estudia un indicador per mesurar el progrés que inclouria dades medi ambientals

La Comissió Europea ha presentat avui una proposta per incloure el factor ambiental als sistemes de mesura del progrés econòmic. Així, la Comissió ha obert un debat públic i ha plantejat un seguit d'accions que tenen l'objectiu de millorar el sistema per calcular el progrés econòmic dels països complementant l'actual i més habitual mesura d'activitat econòmica, el Producte Interior Brut (PIB).

Aquesta proposta va en la línia dels esforços de la UE per fer el canvi cap a una economia baixa en carboni i més eficient en l'ús dels recursos.

A partir de les propostes i del debat obert avui, la Comissió presentarà el 2010 una versió pilot d'un índex ambiental global. Aquest nou índex permetrà que el Sistema Estadístic Europeu implementi la comptabilitat ambiental com un estàndard en les estadístiques macroeconòmiques.

El comissari de Medi Ambient, Stavros Dimas, ha declarat que "per assolir els reptes del segle XXI necessitem polítiques més integrades i transparents. I per dissenyar aquestes polítiques necessitem poder definir millor on som, on volem anar i com podem anar-hi. Per canviar el món necessitem canviar la manera com entenem el món i, per fer-ho, necessitem anar més enllà del PIB".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.