Política

Joan Carretero és proclamat president de Reagrupament Independentista

La formació es constitueix com associació que treballarà per una candidatura independentista "transversal" a les eleccions catalanes del 2010

Joan Carretero ha estat elegit aquesta nit per unanimitat president de Reagrupament Independentista per l'assemblea nacional constituent d'aquesta organització, que s'ha reunit aquest dissabte a Barcelona.

L'exdirigent d'ERC i exconseller de Governació de la Generalitat ha estat votat favorablement com a membre de la nova direcció de Reagrupament per pràcticament tots els assistents a l'assemblea que han participat en la votació final, 980, i els 18 membres que integren la junta directiva també l'han designat president per unanimitat (la seva ha estat l'única abstenció).

En la seva primera intervenció com a president de Reagrupament, Joan Carretero, metge de professió i en exercici a Puigcerdà, ha demanat a la seva organització que treballi activament per la independència "perquè aquest país es mereix una oportunitat" i perquè "volem un país de Champions i no un de segona regional". El promotor i flamant president ha anunciat que Reagrupament farà públic "un contracte" amb els ciutadans de Catalunya, que serà un compromís ferm que "nosaltres mai trairem al nostre país", a causa de la desconfiança que generen a molts ciutadans alguns partits i polítics professionals.

"Ens podrem equivocar moltes vegades, però ens hem de comprometre davant els ciutadans a que mai, sota cap circumstància, ningú ens pugui acusar de traïció a Catalunya", ha subratllat. Després d'animar els membres de la seva organització a aconseguir que "la marea grana" –en al·lusió al color distintiu de l'organització– es vegi per tot Catalunya, Carretero s'ha mostrat convençut que "el mapa panorama polític català farà un canvi radical" amb l'arribada de Reagrupament.

Entre els 18 membres de la junta directiva de Reagrupament que han estat elegits aquesta nit figuren Rut Carandell –la segona més votada després de Carretero–, Emili Valdero, Jaume Renyer, Laia Cubells, Albert Pereira, Imma Bellafont, Carles Bonaventura, Àngel Font, Sandra Lomas, Xabier Palet, Esther Ponsa, Imma Prat, Narcís Ribes i Josep Sort. Els assistents a l'assemblea han aplaudit durant tot el dia amb força freqüència i intensitat les intervencions dels oradors, i també han corejat consignes a favor de la independència i contra l'Estatut.

Associació política
L'Assemblea Nacional constituent també han estat aprovades, per àmplia majoria, la ponència política, el reglament i els estatuts de Reagrupament. Els estatuts estableixen que Reagrupament és una associació i no d'un partit, el seu nom complet és "Reagrupament Independentista", no té militants sinó "socis" i no disposa d'una executiva sinó d'una "junta directiva".

Pel que fa a la ponència política, aquesta indica perquè Reagrupament aposta com estratègia per la declaració unilateral d'independència de Catalunya per part del Parlament i no per un referèndum d'autodeterminació previ. Segons Reagrupament, a diferència del que passa en Estats amb una llarga tradició democràtica, a Espanya no és factible convocar referèndums d'aquest tipus perquè la Constitució espanyola no reconeix al poble català com un subjecte amb sobirania pròpia. En conseqüència, afegeix la ponència, "és impossible resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya de forma gradual, i, en un moment donat, cal trencar amb la legalitat espanyola acollint-nos a la legalitat internacional".

Sobre la candidatura independentista "transversal" que Reagrupament vol presentar a les eleccions catalanes del 2010, la ponència indica que la seva presència al Parlament suposarà "una falca que esquerdarà" l'actual panorama polític català, i el seu objectiu "no serà administrar l'escàs poder de la Generalitat ni participar en cap govern autonòmic que no tingui com a objectiu fonamental la declaració unilateral d'independència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona