Política

Cau a Caen el cap de l'aparell militar d'ETA

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la gendarmeria francesa ha permès detenir tres presumptes membre d'ETA a França. Un d'ells seria el número u d'ETA militar, Ibon Gogeascochea. És el germà de l'integrant que va intentar atemptar contra el rei a Bilbao en la inauguració del Museu Guggenheim. Un altre dels detinguts és Beinat Aginagalde, que hauria participat en en diversos atemptats

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la gendarmeria francesa ha permès detenir tres presumptes membres d'ETA a Normandia, al nord de França.

Un d'ells és Ibon Gogeascochea, un dels màxims responsables de l'organització. Els altres dos portaven documentació falsa i encara no han estat identificats, malgrat que se'ls inscriu també en l'aparell militar de l'organització.

Les primeres informacions indiquen que un dels altres detinguts seria Beñat Aguinagalde, implicat en l'assassinat de l'empresari basc Ignacio Uría i del regidor socialista Isaías Carrasco el 2008 .

Ibon Gogeascochea seria un dels màxims responsables de l'aparell militar. A més, és germà de l'integrant que va intentar atemptar contra el rei Joan Carles a Bilbao en la inauguració del Museu Guggenheim.

L'operació es produeix en un moment sensible per produir atemptats, com és el semestre de presidència espanyola de la Unió Europea i dies després d'altres arrestos, com els dels suposats membres d'ETA que es volien instal·lar a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.