Política

Guerra de caricatures contra Castells i Puigcercós per l'impost de successions

Els joves d'ICV satiritzen el conseller i el president d'ERC fumant una pipa amb CiU i PP a 'l'oasi català'. Les joventuts d'UDC dibuixen el responsable de Finances com si fos la mort

Uns es queixen de la rebaixa i els altres critiquen que la reforma no comporti la supressió total. El cas és que la polèmica sobre l'impost de successions augmenta cada dia i ja han entrat en joc les branques juvenils dels partits: la d'ICV i la d'UDC.

Joves d'Esquerra Verda, branca juvenil d'ICV, ha llançat una campanya per reclamar el manteniment de l'impost de successions i ha editat una targeta postal on apareixen caricaturitzats el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el president d'ERC, Joan Puigcercós, congeniant amb dirigents de CiU i PP i fumant-se metafòricament el tribut. És la seva manera d'expressar el punt de vista d'ICV, que s'oposa al pla per rebaixar l'impost pactat pel PSC i ERC, contra la voluntat del seu soci de govern ecosocialista.

En la postal, ambientada en un oasi al mig del desert (l'oasi català, segons el títol de la targeta), Castells i Puigcercós acompanyen Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Pujol i Alícia Sánchez-Camacho, tots disfressats de beduïns i envoltant una pipa de la qual inhalen col·lectivament.

"Ells volen eliminar-se l'impost de successions. Nosaltres volem serveis públics", diu el lema proclamat en la postal, a l'altra meitat del qual apareixen ciutadans de diferents franges d'edat fent ús d'equipaments socials com ara guarderies o centres d'atenció primària.

De la seva banda, la Unió de Joves, organització juvenil d'Unió Democràtica de Catalunya, ha editat el seu propi cartell també relacionat amb l'impost, en què Castells surt caracteritzat amb una túnica i una dalla, com si encarnés la mort, al costat d'un sac de diners.

La caricatura forma part d'una campanya de les joventuts democratacristianes amb el lema No a l'impost per defunció!, que demana la supressió del tribut de successions perquè el consideren un "abusiu tracte fiscal que la Generalitat de Catalunya dóna a les herències".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona