Política

Zapatero i Rajoy encaixen les mans a la Moncloa per primera vegada en 18 mesos

El president del govern espanyol i el líder del PP estan reunits a la Moncloa des de les 10 del matí en una trobada on aborden la reestructuració del mapa de caixes i el pla d'ajut a Grècia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, estan reunits a la Moncloa des de les 10 del matí en una trobada on aborden la reestructuració del mapa de caixes i el pla d'ajut a Grècia, que rebrà gairebé 9.800 milions d'euros de l'Estat en forma de crèdit. Zapatero ha rebut Rajoy al peu de les escales de la seva residència amb un somriure i tots dos han encaixat la mà en un clima de cordialitat que contrasta amb les crítiques que han intercanviat en les últimes setmanes. La d'avui és la primera reunió que mantenen a la Moncloa des del 18 d'octubre del 2008. No està previst que abordin el relleu dels magistrats del TC que han expirat mandat.

Rajoy ha estat puntual a la cita i tan bon punt ha arribat en el seu cotxe oficial el president espanyol l'ha anat a buscar al peu de les escales. Tots dos han encaixat les mans amb un somriure a la cara i han posat per als més de cinquanta fotògrafs i càmeres de televisió acreditats per donar cobertura gràfica a aquesta reunió.

Un cop feta la foto de rigor, el president del govern i el líder de l'oposició han passat al despatx de Zapatero, on han intercanviat davant les càmeres unes breus paraules asseguts al sofà. Es preveu que la trobada durarà aproximadament dues hores i posteriorment tots dos compareixeran per separat a la sala de premsa de la Moncloa.

Zapatero va anunciar aquest dimarts des de Brussel·les que oferiria a Rajoy informació detallada de la situació econòmica a l'Estat coincidint amb una nova jornada negra a la borsa espanyola, que es va desplomar un 5,41%.

El president ha descartat demanar ajuda a Rajoy per parar els rumors sobre la possibilitat que l'Estat necessiti un pla d'ajuda semblant a Grècia, però sí que buscarà punts de trobada en la reestructuració del mapa de caixes i analitzarà el pla d'ajut al país hel·lènic.

No està previst que a la reunió s'hi abordi la reforma del Tribunal Constitucional ni la renovació dels magistrats que han esgotat el seu mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.