Política

El conseller d'Interior basc creu que la mort del policia francès evidencia la debilitat i desesperació d'ETA

Rodolfo Ares insta l'esquerra abertzale a condemnar l'atemptat si realment opten per fer política. "No es roben cotxes, ni es tenen zulos ni es porten armes si no és per preparar un atemptat", assegura

El conseller de l'Interior basc, Rodolfo Ares, considera que l'assassinat per part d'ETA d'un policia francès, el primer assassinat d'un gendarme en mans de la banda, és una mostra de la "debilitat i la desesperació d'ETA". "Estan més dèbil i per això cometen més errors", ha assegurat Ares, recordant que fins ara ETA havia evitat l'enfrontament directe amb la policia francesa.

A més, ha instat l'esquerra abertzale a condemnar l'atemptat si és que realment la seva intenció de dedicar-se "només a fer política" és veritat. "No es poden quedar callats", ha sentenciat.

Per Ares,  en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'assassinat per primer cop d'un membre  de la policia francesa és "un sal qualitatiu de l'actuació que ETA havia fet fins ara a França". Segons el conseller basc, la banda terrorista sempre havia "cuidat molt" les formes i havia evitat l'enfrontament directe amb la policia francesa. Per aquest motiu considera que és un senyal de la "debilitat i desesperació" que envolta l'organització terrorista.

Ares ho té clar: "Un no roba cotxes ni té zulos ni va armat si no és per preparar un atemptat". Preguntat per la possible relació entre la mort del policia francès i la investigació de la mort de l'etarra Jon Anza, Ares ha qualificat aquesta vinculació amb "valoracions interessades que només beneficien ETA".

Per Ares l'important en aquests moments és intentar "fer un esforç per evitar que gent jove s'incorpori a ETA". "Només podem fer que avisar-los de que totes aquelles persones que entrin a la banda terrorista seran detingudes", ha avisat, tot assegurant que les últimes detencions de la cúpula d'ETA és una mostra de la "col·laboració policial" que hi ha en tots els països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

La fiscalia vol jutjar per espionatge el periodista basc Pablo González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona