Política

El conseller d'Interior basc creu que la mort del policia francès evidencia la debilitat i desesperació d'ETA

Rodolfo Ares insta l'esquerra abertzale a condemnar l'atemptat si realment opten per fer política. "No es roben cotxes, ni es tenen zulos ni es porten armes si no és per preparar un atemptat", assegura

El conseller de l'Interior basc, Rodolfo Ares, considera que l'assassinat per part d'ETA d'un policia francès, el primer assassinat d'un gendarme en mans de la banda, és una mostra de la "debilitat i la desesperació d'ETA". "Estan més dèbil i per això cometen més errors", ha assegurat Ares, recordant que fins ara ETA havia evitat l'enfrontament directe amb la policia francesa.

A més, ha instat l'esquerra abertzale a condemnar l'atemptat si és que realment la seva intenció de dedicar-se "només a fer política" és veritat. "No es poden quedar callats", ha sentenciat.

Per Ares,  en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'assassinat per primer cop d'un membre  de la policia francesa és "un sal qualitatiu de l'actuació que ETA havia fet fins ara a França". Segons el conseller basc, la banda terrorista sempre havia "cuidat molt" les formes i havia evitat l'enfrontament directe amb la policia francesa. Per aquest motiu considera que és un senyal de la "debilitat i desesperació" que envolta l'organització terrorista.

Ares ho té clar: "Un no roba cotxes ni té zulos ni va armat si no és per preparar un atemptat". Preguntat per la possible relació entre la mort del policia francès i la investigació de la mort de l'etarra Jon Anza, Ares ha qualificat aquesta vinculació amb "valoracions interessades que només beneficien ETA".

Per Ares l'important en aquests moments és intentar "fer un esforç per evitar que gent jove s'incorpori a ETA". "Només podem fer que avisar-los de que totes aquelles persones que entrin a la banda terrorista seran detingudes", ha avisat, tot assegurant que les últimes detencions de la cúpula d'ETA és una mostra de la "col·laboració policial" que hi ha en tots els països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona