Política

"Estic cansat que uns catalanistes utilitzin la manifestació i l’Estatut per anar en contra d’uns altres catalanistes”

El president del Parlament demana prudència als partits fins que no es conegui la sentència. Adverteix que les picabaralles entre partits abocaran Catalunya a la derrota política

El president del Parlament, Ernest Benach, ha advertit des de la UCE que una sentència adversa del Tribunal Constitucional mai no serà la responsable d’una derrota política de Catalunya, sinó que “la desfeta ens l’aplicarem nosaltres si no som capaços de construir la unitat i respondre adequadament a allò que s’hagi de respondre”. Benach ha deixat clar que no entrarà en “el joc de l’especulació” que aquest estiu ha marcat la tònica dels patits sobre el TC: “estic cansat que s’utilitzi per part d’uns catalanistes la manifestació i l’Estatut per anar en contra d’uns altres catalanistes. S’ha d’acabar, la unitat del país és l’única força que tenim”, ha advertit.

Benach ha reclamat “prudència” als partits i la societat civil fins que no es conegui la sentència, i en aquest sentit ha evitat pronunciar-se sobre la seva posició respecte a una hipotètica manifestació: “Els que tenim representació institucional hem de fer el que ens toca, i la societat civil ha d’organitzar el que cregui convenient”.

Respecte a l’allau de propostes dels partits i de la societat civil per respondre a la ingerència del TC, el president del Parlament ha explicat que “totes les propostes, com cimeres, manifestacions, actuacions des del punt de vista jurídic, la resposta del govern, la resposta del Parlament, s’han de treballar conjuntament”, però ha alertat “ens equivoquem com a país quan algú fa bandera d’una cosa i l’altre respon una altra cosa perquè teòricament representa el contrari”.

En aquest sentit, Benach ha evitat qualsevol pronunciament personal, afirmant que “el president del Parlament ja dirà en el seu moment el que hagi de dir, i el moment encara no ha arribat”.

Si arriba una sentència negativa, el president del Parlament considera que “el president de la Generalitat ha de ser el primer a defensar-lo”, i que el Parlament, “en tant que pare de l’Estatut, també ha de jugar un paper fonamental”. La tercera pota de la resposta l’ha de donar la societat civil, que “segur que expressarà diverses formulacions de com s’ha de defensar l’Estatut”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.