Política

Nepal promet oposició als independentistes tibetans

El primer ministre Nepalès s'ha reunit a Lhasa, capital del Tibet, amb el seu president i amb el secretari del partit comunista tibetà

El primer ministre de Nepal, Madhav Kumar Nepal, ha dit que el seu país "no permetrà que cap força utilitzi el seu territori per portar a terme activitats antixineses" durant la seva visita a la regió autònoma xinesa del Tibet, ha informat l'agència Xinhua.

Nepal ha estat un dels primers caps d'Estat que visita el Tibet després de les revoltes de març de 2008, on, segons les autoritats xineses, van morir 20 persones.

Les revoltes van coincidir amb protestes de la comunitat tibetana resident al Nepal a l'ambaixada xinesa i altres instal·lacions, mobilitzacions que van ser respostes per les autoritats nepaleses amb l'ús de la força, acció molt criticada pel govern tibetà a l'exili.

El primer ministre s'ha reunit a Lhasa, la capital regional, amb el seu president, Qiangba Puncog, i amb el secretari general del partit comunista tibetà, Zhang Qingli, qui ha agraït al Nepal els esforços per mantenir l'estabilitat fronterera.

L'exili tibetà, liderat per el Dalai Lama, considera que els comunistes xinesos van envair als anys 50 la seva terra, exercint una dura repressió a la seva cultura i religió durant dècades i portant a la regió població de la majoria ètnica han que es concentra al poder econòmic i polític.

El govern xinès, per la seva part, defensa que va alliberar el Tibet d'un règim teocràtic i feudal liderat pel Dalai Lama, i que la seva presència a la regió ha portat progrés econòmic i millora en el nivell de vida dels seus habitants, els més pobres del continent asiàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.