Política

L'alcalde d'Ascó diu que Mas i Montilla coneixien el projecte d'acollir el magatzem nuclear i no s'hi van oposar

Rafael Vidal creu que el procés per acollir el magatzem s'ha fet malament i que l'ajuntament s'ha trobat molt sol

L'alcalde d'Ascó (Ribera d'Ebre), Rafel Vidal, ha dit que quan l'any 2008 va exposar al president de la Generalitat, José Montilla, i al líder de CiU, Artur Mas, la intenció del seu ajuntament de presentar una candidatura per acollir un magatzem nuclear cap dels dos s'hi va oposar. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vidal ha assegurat que "tots dos van acceptar la realitat de la documentació que es presentava i els va semblar bé o en tot cas no ens van dir el contrari". Vidal creu que el procés per acollir el magatzem nuclear s'ha fet malament i que l'ajuntament s'ha trobat molt sol.

Aquest dimarts l'Ajuntament d'Ascó va aprovar amb set vots a favor i dos en contra la seva candidatura per acollir la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat per a residus nuclears. L'alcalde s'ha mostrat satisfet de la majoria que va aconseguir al ple i davant les pressions que està rebent tant de la Generalitat com del seu propi partit, Vidal ha explicat que "els interessos generals dels partits polítics de vegades no coincideixen amb els detalls dels municipis i acostumem a quedar-nos sols". "Però som els que hem de decidir el millor per al municipi", ha dit.

Vidal ha reconegut que "el magatzem nuclear no formava part del nostre projecte de govern perquè no sabíem que hi podíem optar", ha dit.

L'alcalde d'Ascó ha atribuït la fractura social que hi ha a la comarca "al procés, que no s'ha fet bé". "Estem segurs que s'arreglarà amb el procés d'informació que s'ha d'ampliar i que acabarà demostrant que és una realitat factible i que no hem de témer res". "És un equipament segur. Més segur que les centrals que ja tenim", ha dit.

Vidal ha explicat que des de fa dos anys hi ha empreses que es volen instal·lar al municipi i ha assegurat que la construcció d'un magatzem temporal centralitzat "potenciarà encara més la realitat d'Ascó com a poble energètic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona