Política

ERC titlla Zapatero de "fariseu" per la seva posició davant la prostitució i lloa la "valentia" d'Aguirre

El PSOE incideix en la lluita contra les màfies i el PP es mostra "disposat" a obrir el debat

El portaveu d'ERC al Congrés dels diputats, Joan Ridao, ha qualificat avui d"exercici fariseu i francament decebedor" que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "hagi defugit tot tipus de responsabilitat" sobre la situació de la prostitució a l'Estat espanyol, actitud que ha contrastat amb la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que "ha agafat el toro per les banyes i valentament ha plantejat fins i tot la regulació" d'aquesta activitat.

En roda de premsa al Congrés, Ridao ha expressat el seu malestar per les declaracions de Zapatero després de la polèmica per les fotografies de prostitutes exercint al Mercat de la Boqueria de Barcelona i ha animat l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a "prendre mesures".

El portaveu d'ERC ha dit que "desgraciadament" les autonomies tot just tenen competències en aquesta matèria i ha afegit que està sorprès que el president "redueixi aquesta qüestió a un problema d'ordre públic". Ridao considera que el govern espanyol "no va per feina".

Els independentistes catalans interpel·laran, en el Ple del Congrés de la setmana que ve, la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, sobre l'actitud del govern espanyol davant aquest tema.

Després d'aquesta interpel·lació, ERC presentarà una moció que obligarà als diferents grups a fixar una postura sobre aquest tema i, segons Ridao, la moció podria reunir "un ampli acord" amb els grups de l'oposició i no amb el PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.