Política

Zapatero veu l'acord "molt a prop" i insisteix que tots els territoris hi guanyaran

El president espanyol s'ha mostrat convençut que Catalunya millorarà la seva posició

Des de l'Aquila, Itàlia, on participava en la segona jornada de la reunió del G-8, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha expressat en matèria de finançament. Ha ratificat que "som molt a prop d'un acord que millorarà el finançament de totes les comunitats, que obtindran més capacitat de recursos per a educació i sanitat i que serà satisfactori per a Catalunya". "Catalunya millorarà la seva posició relativa [en el rànquind estatal d'ingressos], que en algun moment m’han sentit dir que no era l’adequada, de la mateixa manera que passa a les Balears, que també millorarà", ha afegit.

Com a cirereta del pastís, ha reptat les comunitats autònomes a contribuir més en la cooperació internacional, ja que se'ls millora el finançament. "Espero que aquest increment finançament comunitats es tradueixi en un increment que les comunitats dediquen a ajut al desenvolupament, perquè més del 80% va a càrrec de l’Estat, i per tant seria una bona resposta i una bona conseqüència del nou finançament", ha deixat anar.

Els dos objectius fonamentals del nou model, segons ha apuntat, és que els territoris de l'Estat disposin de més recursos i que el sistema sigui més equitatiu. Zapatero ha explicat que ahir va parlar telefònicament amb el president de la Generalitat, José Montilla, i s'ha mostrat convençut que l'acord sobre el nou model serà "satisfactori per Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.