Política

Montilla admet contactes amb el govern espanyol sobre finançament després de les eleccions europees

Assegura que l'acord està "a la recta final" però que encara no és "suficient"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha admès aquest dimarts que hi ha hagut contactes amb el govern espanyol després de les eleccions europees per la negociació del sistema de finançament, l'acord del qual, ha assenyalat, està "a la recta final". 

En declaracions a la Cadena SER, Montilla ha remarcat que les postures entre govern i Estat "estan més pròximes ara que fa un mes o que fa tres mesos", però encara no prou per dir que s'ha arribat a un acord.

Montilla ha reconegut que hi ha hagut contactes després de les eleccions europees. "Per descomptat que s'han reprès els contactes i les negociacions, i esperem que en un període de temps raonable i com més aviat millor serem capaços d'arribar a un acord".

El president de la Generalitat ha rebutjat parlar de xifres concretes, i malgrat admetre que la xifra global és important, ha destacat que s'ha de saber com es repartiran els recursos els anys vinents i a quin tipus de fons van destinats.

Respecte a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, Montilla s'ha mostrat convençut que la sentència serà "positiva", després de remarcar que l'Estatut és una llei orgànica pactada en comissió mixta entre el Congrés de Diputats i el Parlament de Catalunya i aprovada en referèndum per la ciutadania catalana.

D'una altra banda, Montilla ha manifestat de nou la possibilitat d'obrir el debat sobre una reforma de la Constitució, "perquè l'Estat de les autonomies pugui funcionar de manera més adequada", en al·lusió a una possible reforma del Senat.

El president ha ressaltat que altres països europeus, com França, Itàlia i Alemanya, han reformat les seves cartes magnes amb "normalitat" i sense que es desfermi una "tempesta política".

No obstant això, ha reconegut que en aquests moments no es donen les condicions necessàries per fer-ho, ja que el PP "no s'ho pren amb gaire interès".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona