Política

Esperanza Aguirre diu que les consultes no són il·legals però creu que els organitzadors s'han quedat amb un pam de nas

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, els catalans, "que tenen aquesta fama merescuda de ser treballadors, de creatius, de persones que són capaces de tirar endavant", estan sent "distrets per una sèrie de partits nacionalistes del que ha de ser el seu objectiu fonamental"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a Telemadrid que els organitzadors de les consultes independentistes que s'han celebrat aquest diumenge a 170 municipis de Catalunya han quedat amb un pam de nas ("un gran corte") quan han vist que la participació "no ha arribat al 30%".

No obstant això, ha recordat que les consultes han estat organitzades per entitats privades i que, per tant, "no són il·legals". "Si les haguessin organitzat els ajuntaments sí que ho serien, però es tracta d'entitats privades que poden organitzar a qualsevol lloc els actes que els semblin oportuns".

Aguirre ha fet aquestes manifestacions tan sols dos dies després de les votacions a preguntes dels periodistes de Telemadrid, que li han demanat una valoració del procés i han destacat la manca de reacció que, al seu entendre, han tingut tant l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero com la formació de Mariano Rajoy.

Segons Aguirre, els catalans, "que tenen aquesta fama merescuda de ser treballadors, de creatius, de persones que són capaces de tirar endavant", estan sent "distrets per una sèrie de partits nacionalistes del que ha de ser el seu objectiu fonamental".

No obstant això, Aguirre ha justificat el fet que el govern espanyol no hagi actuat en contra de les consultes i el PP no hagi posat el crit al cel. "Són unes entitats privades que volen organitzar unes consultes", i "és com si algú vol organitzar una consulta sobre tallar o no el trànsit al carrer Alcalà". "Es pot fer –ha dit–, però no té cap conseqüència jurídica ni municipal de cap tipus".

En tot cas, Aguirre ha dit que les entitats organitzadores s'han quedat amb un pam de nas "perquè no han arribat al 30% de participació". "Ara he sentit que deien que no els ha donat suport el PP de Catalunya ni el PP... a sobre resulta que és que els havíem de donar suport", ha ironitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.