Política

Interior estudiarà un informe de l'Ajuntament d'Arenys per decidir sobre la manifestació de la Falange

El secretari general de la conselleria, Joan Boada, es reunirà amb l'alcalde per escoltar els seus arguments

El secretari general d'Interior, Joan Boada, rebrà l'alcalde d'Arenys de Munt, l'independent Carles Móra, per tornar a estudiar si cal demanar que canviï de dia la manifestació de la Falange Española de las JONS convocada per al 13 de setembre, el mateix dia que a l'Ajuntament se celebra una consulta popular simbòlica sobre la independència de Catalunya.

La protesta contra el referèndum havia estat convocada davant mateix de l'Ajuntament, i la conselleria la va autoritzar a condició que fos traslladada a la plaça Catalunya, a uns 500 metres de distància. Tanmateix, l'Ajuntament creu que igualment es poden produir incidents, ja que hi ha una contramanifestació antifeixista anunciada, i vol que, si més no, es canviï la data de la concentració.

Saura: "És un partit legal"
Tanmateix, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat aquest dimarts, després de la reunió del govern català, que la protesta s'ha autoritzat "al lloc que va proposar l'Ajuntament" com a alternativa a la ubicació sol·licitada per la Falange. "La manifestació la fa un partit legal i no es podia prohibir. Només es pot prohibir quan es pot certificar que hi haurà apologia del terrorisme o danys per a les persones", ha al·legat.

Tot i així, el mateix conseller ha admès que el departament està pendent de llegir el nou informe de l'Ajuntament per ampliar la informació sobre la situació. "De tota manera no es poden fer prohibicions preventives, com a molt una manifestació es pot canviar de lloc", ha advertit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.