Política

Carod Rovira diu que "no és la LOFCA la que assassina l'Estatut sinó el pacte que van fer Mas i Zapatero"

El vicepresident replica a CiU per les declaracions de Sánchez Llibre contra el nou finançament durant el debat de la votació de la llei

"No és la LOFCA la que ha assassinat l'Estatut, sinó el pacte que van fer Mas i Zapatero." És la resposta del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a l'argument esgrimit ahir pel diputat de CiU Josep Sánchez Llibre durant la votació al Congrés de la reforma de la llei orgànica del finançament de les comunitats autònomes, que introduirà en el sistema, ja de manera efectiva, el nou finançament pactat per la Generalitat amb el govern estatal i rebutjat agrament per CiU.

Per Carod la LOFCA "és conseqüència de l'Estatut, i si no s'aprova no hi ha finançament". "Ja n'hi ha prou de demagògia", ha afegit. Carod ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres on ha reiterat que va ser ERC qui va decidir que ell no no fos el candidat. "Si el meu partit no em vol al Parlament jo seguiré estant al servei de les meves idees des d'on sigui", ha dit. "Jo sóc un català d'esquerres que vull que el meu país sigui independent", ha afegit.

En referència a les esmenes presentades per ICV als pressupostos de Cooperació, Carod ha recordat que els fons no provenien del sistema general sinó de recursos propis i que ara han caigut en picat.

Sobre l'impost de successió, Carod ha dit que no hi ha cap "solució màgica" i ha recordat que "la voluntat del govern no és suprimir aquest impost, sinó millorar-lo". "Si suprimim els impostos, com farem escoles i carreteres i hospitals, com aplicarem les polítiques socials?", s'ha preguntat el vicepresident.

Segons Carod, es fa política de curta volada buscant l'estadística del moment i per pal·liar-ne les conseqüències. I ha pronosticat grans canvis en la política catalana en els pròxims anys, als quals ell vol assistir, malgrat que el seu partit l'hagi exclòs de les pròximes llistes electorals. "Em veig a Catalunya i defensant la causa que he defensat sempre, que és la causa del meu poble amb llibertat i cultura". "Tots els dirigents dels partits volen estar al capdavant", ha dit, i ha afegit que "en política un any és una eternitat", en referència al temps que falta per als comicis catalans.

Carod ha reiterat que pensa seguir al capdavant de la política i ha afegit que "sempre he fet política, però no sempre he tingut càrrecs". "Seria molt frustrant pensar que només poden canviar les coses 135 persones que són els diputats que hi ha". "A Catalunya el que és normal és no ser diputat", ha dit. Carod ha dit que "tots els espanyols són independentistes, no conec cap espanyol que no vulgui que el seu país continuï sent independent".

Carod ha dit que ha arribat al màxim que podia aspirar. "Si ERC hagués guanyat les eleccions jo seria president de la Generalitat". Per Carod el que és important és que ERC sigui fidel a les seves idees. "ERC és un partit polític i això no ho hem d'oblidar. La gent et vota no perquè et manifestis sinó perquè els solucionis els problemes". "És més important un dia al govern que molts anys a l'oposició", ha sentenciat.

Finalment Carod ha parlat dels casos Millet i Pretòria i ha dit que creen una sensació de fracàs col·lectiu. "En el cas Pretòria tots hem jugat brut. És poc ètic alegrar-nos-en quan reben els altres", ha dit. "Quan un polític és castigat per actituds il·lícites és tota la política la que pren mal", ha acabat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.