Política

López diu que no exhibirà "els conflictes amb Madrid com si fossin trofeus de caça"

Tot i que preveu "complicitat" amb Zapatero, manté que en cas de conflicte no dubtaria en defensar abans els interessos d'Euskadi

El lehendakari Patxi López ha dit aquest dilluns que el seu govern buscarà l'entesa, perquè és bo per a Euskadi i també per a l'Estat espanyol. Afirma que el seu executiu no exhibirà els conflictes "com si fossin trofeus de caça per reivindicar el govern basc". Per això, diu que negociarà millor i que començarà per les transferències pendents.

En una entrevista aquest dilluns a Los desayunos de TVE, López ha assenyalat que a ell li correspon defensar els interessos d'Euskadi i que ho farà "amb tota la contundència davant el govern de l'Estat espanyol". No obstant, s'ha mostrat convençut que podran entendre's i que "hi haurà  complicitat". Per això, ha descartat entrar en aquesta "política ficció".

El lehendakari ha comentat que una de les primeres mesures que s'aprovaran serà la convocatòria d'una taula de diàleg social per buscar un gran acord entre sindicats i empresaris per fer front a la crisi. Això s'abordarà demà en el seu primer consell de govern.

El lehendakari també s'ha referit a ETA. Ha dit que l'organització terrorista està més dèbil que mai. Amb tot, ha admès que això no vol dir que no tingui "capacitat" de causar dolor. Per això, ha recordat que seguirà utilitzant totes les eines de l'estat de dret per combatre-la.

López també ha defensat l'acord amb el PP que li permet ser lehendakari i ha subratllat que aquest acord "pot ser subscrit pel conjunt de les forces polítiques del país". "No hi ha una sola mesura, que sigui frontista, simplement es tracta de posar l'autogovern al servei dels ciutadans".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.