Política

El G-8 conclou amb el compromís d'aportar 20.000 milions de dòlars contra la fam

Obama es mostra partidari de menys cimeres però més eficients

La cimera de caps d'Estat i de Govern del G-8 ha conclòs avui a la ciutat italiana de L'Aquila amb el compromís dels líders mundials de donar 20.000 milions de dòlars contra la fam i amb la vista posada en una possible ampliació del club a catorze membres.

Després de tres dies de trobades, els països del G-8 (EUA, Japó, Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Canadà i Rússia) han acordar el finançament necessari per contribuir a la seguretat alimentària del món, un compromís al qual van arribar després de reunir-se amb diversos països africans.

L'últim esborrany del document final sobre seguretat alimentària, promogut pel president nord-americà, Barack Obama, indica que l'aportació de diners contra la fam seria de 15.000 milions de dòlars en tres anys, però finalment els líders han anunciat un increment addicional de 5.000 milions.

Tot i que és superior a allò que s'esperava, la xifra no acaba de convèncer tothom. L'ONG Ajuda en Acció afirma que 20.000 milions de dòlars són només un terç del que el món necessita.

Menys reunions i més productives
El president d'EUA, Barack Obama, ha trobat que, en la seva primera cimera del G-8, hi ha hagut "avanços" però s'ha declarat partidari de reduir el número de reunions internacionals i que siguin més eficients.

En els sis mesos que porta en el càrrec, Obama ha assistit ja a cinc reunions internacionals: a l'abril va participar a la cimera del G.20 a Londres, la trobada de l'OTAN a Estrasburg i una reunió amb la Unió Europea a Praga. A més, també a l'abril va assistir a la cimera de les Amèriques a Trinitat i Tobago. 

Segons el president nord-americà, "no hi ha dubte que hem d'actualitzar i renovar les institucions internacionals que es van establir en altres temps i llocs. Algunes daten de la postguerra, unes altres, com el G8, han complert 30 anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.