Política

Militars alemanys maten per error cinc soldats afganesos a Kunduz

Els afganesos es dirigien a la zona on fa poc uns talibans havien mort tres alemanys

Militars alemanys han mort per error cinc soldats afganesos que es desplaçaven en dos vehicles civils i que no s'han aturat per ser identificats. Els soldats alemanys desplegats a Kunduz, al nord de l'Afganistan, es dirigien aquest divendres al vespre cap a la zona on tres dels seus companys alemanys havien mort combatent als talibans i cinc més havien resultat greument ferits.

Els militars alemanys s'han trobat a dos vehicles civils que s'apropaven cap a ells, "els han intentat fer aturar per tots els mitjans" i finalment han "obert foc contra els cotxes matant almenys cinc soldats afganesos", ha informat l'OTAN.

Alemanya és el tercer soci de l'OTAN que més contribueix a la guerra contra els talibans a l'Afganistan, amb 4.300 soldats, la majoria basats a Kunduz, on els atacs talibans s'han intensificat en l'últim any. 39 militars alemanys han perdut la vida, des que va començar l'operació del Bundeswehr. El ministre de Defensa d'Angela Merkel, Karl-Theodor zu Guttenberg, ha interromput les seves vacances a Sudàfrica per rebre les tres víctimes mortals d'aquest divendres, que seran repatriades aquest dissabte.

L'Aliança Atlàntica també va matar per error aquest febrer policies afganesos amb un atac aeri. I el passat desembre, un bombardeig ordenat per l'exèrcit alemany va acabar amb la vida de 142 persones, la majoria civils. L'anomenat "escàndol de Kunduz" va obligar a plegar l'anterior ministre alemany de Defensa, Franz Josef Jung. L'exèrcit alemany lamenta profundament l'incident i l'està investigant, ha assegurat un portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.