Política

El jutge Baltasar Garzón obre diligències pel segrest del pesquer basc a Somàlia

Militars espanyols de la fragata Canarias detenen dos dels pirates i en fereixen un

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha iniciat diligències judicials per segrest i terrorisme amb actes de pirateria contra dos pirates somalís que han estat capturats aquest diumenge per la fragata Canarias. El navili de guerra espanyol participa en les tasques d'alliberament de la tripulació del pesquer Alakrana, segrestat dijous a la matinada.

El magistrat ha aprofitat, segons l'agència Europa Press, la seva situació com a jutge substitut del titular del jutjat número 1 de l'Audiencia Nacional, que estava de guàrdia aquest diumenge i ha seguit l'evolució de la situació davant les costes de Somàlia.

Infants de marina integrants de la dotació de la fragata Canarias han arrestat aquest diumenge l'embarcació que ocupaven els dos pirates quan abandonaven el pesquer basc. Un dels detinguts va resultar ferit lleu durant la detenció, segons fonts del Ministeri de Defensa espanyol.

Els militars espanyols han fet l'arrest dels dos pirates després d'una persecució. La fragata de la marina de guerra espanyola havia arribat a l'altura del pesquer segrestat, juntament amb la fragata Atalante, que forma part del dispositiu de la UE per protegir la navegació davant les costes orientals d'Àfrica. Tot i que no se sap amb certesa el nombre de pirates que hi ha a bord de l'Alakrana, ancorat davant la costa somalí, algunes fonts parlen de 13 homes armats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.