Política

Renyer compara Carretero amb Hugo Chávez

El crític de Reagrupament assegura que no posa el seu càrrec a disposició de Carretero, només de l'assemblea nacional. Es desvincula totalment de Reagrupament

Un dels crítics amb Joan Carretero i fins ara membre de la junta directiva de Reagrupament, Jaume Renyer, exposa en el seu blog les raons que l'han portat a dimitir i– abandonar l'associació després de la crisi oberta, que assegura que és més pròpia d'un règim "com el d'Hugo Chávez que no pas d'una democràcia nòrdica". A més, assegura que no posa el seu càrrec a disposició de Carretero "sinó del Parlament o dels associats a Reagrupament constituïts en assemblea nacional".

"Sóc un home de paraula i em sembla inconcebible que algú que ha dimitit –per purgar els dirigents que no són del seu gust– s'ho repensi i que els militants ho acceptin com si res hagués passat", assegura.

Per Renyer, els dirigents de Reagrupament que han dimitit amb Carretero al capdavant han contradit "reiteradament -en el fons i en la forma- allò que teòricament diuen defensar, llevant credibilitat i congruència als propòsits fundacionals i a la ponència política aprovada el 3 d'octubre passat".

També critica que Carretero animi els associats a unir-se a Joan Laporta, el projecte del qual, segons diu Renyer, "poca cosa té a veure amb el de Reagrupament". A més, critica que s'hagi expressat d'aquesta manera sense que "s'hagi discutit en cap òrgan de direcció i menys encara consultat amb els associats".

Per tot plegat, Renyer afirma que no vol "participar en una operació de confusió, plena d'incoherències, i una purga més pròpia del règim d'Hugo Chavez que d'una democràcia nòrdica". I acaba dient: "No solament dimiteixo com a membre de la Junta Directiva sinó que em desvinculo totalment d'allò que pugui fer Reagrupament Independentista a partir d'avui mateix", conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Netanyahu diu a Blinken que està compromès amb la proposta dels EUA

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a Kursk amb la destrucció d’un nou pont a la regió russa

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona