Política

La Junta de Portaveus aprova la creació de la comissió d'investigació sobre les finances de CDC

CiU s'ha queixat del "judici polític" per part del tripartit en no permetre que s'estudiï també el cas Pretòria, amb ajuntaments socialistes implicats

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest dimarts la creació de la comissió d'investigació sobre les finances de CDC i la seva hipotètica relació amb el cas Millet, que es constituirà dimecres a les 11 hores.

Aquesta comissió s'encarregarà d'investigar en seu parlamentària la hipotètica relació entre els recursos que va rebre de Fèlix Millet la fundació de CDC –antiga Trias Fargas– i l'adjudicació d'obres públiques en temps de Jordi Pujol a empreses com Ferrovial, que després patrocinaven el Palau. CiU s'ha queixat del "judici polític" que està patint per part del tripartit en no permetre que la comissió s'ampliï també al cas Pretòria, amb ajuntaments socialistes implicats.

Segons el calendari previst, dimecres es constituirà la comissió i s'escollirà formalment el president, el republicà Pere Vigo. La resta de membres de la comissió seran Jordi Terrades i Joan Ferran (PSC); Pere Bosch i Maria Àngels Cabasés (ERC); Lluís Postigo i Daniel Pi per part d'ICV-EUiA (amb Dolors Camats com a suplent); els populars Santi Rodríguez i Maria Àngels Olano (amb Rafael López com a suplent), i Albert Rivera i Carmen de Rivera per part del grup mixt. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, serà un dels membres de la federació i estarà acompanyat molt probablement per Francesc Homs i Jordi Turull. Això sí, la votació sempre serà ponderada.

Dilluns i dimarts durant tot el dia
La setmana que ve es reunirà per primer cop la comissió després de la seva constitució i probablement dimarts es votaran les compareixences, que es negociaran en els propers dies. Es dóna per segur que el tripartit demanarà la de l'exconseller de Política Territorial i secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, així com la del responsable d'immigració convergent i impulsor del PI, Àngel Colom. També es demanarà la compareixença de Fèlix Millet i la de l'exdirectora financera del Palau Gemma Montull. També s'estudien les compareixences de membres del Govern que tenen a veure amb auditories i fundacions.

Per la seva banda, CiU ja ha anunciat que reclamarà les explicacions del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per les adjudicacions d'obres que pugui haver donat a empreses que després patrocinaven el Palau, com Ferrovial. Des de CiU sostenen que si també el tripartit ha continuat adjudicant obres a les mateixes empreses que rebien encàrrecs per part dels governs de CiU.

La federació també farà comparèixer el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per permetre el canvi d'usos d'un edifici amb l'objectiu de construir l'hotel del Palau. No es descarten altres compareixences, com de membres de l'Ajuntament de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona
guerra a europa

Orbán viatja per sorpresa a la Xina després de la polèmica visita a Rússia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres