Política

Badia replica a ERC que només el PSC té força per treballar per a Catalunya

"Els puc assegurar que els socialistes catalans som els que tenim la capacitat, pel poder que tenim, perquè estem en un grup molt nombrós, de fer coses", ha subratllat la número quatre de la llista del PSOE

La cap de llista del PSC (número quatre a la llista del PSOE) a les eleccions europees, Maria Badia, ha replicat avui al president d'ERC, Joan Puigcercós, que els socialistes catalans són els únics que tenen prou força i representació al Parlament Europeu com per defensar els interessos de Catalunya a la UE.

El dirigent republicà va afirmar ahir que votar el PSC és desaprofitar el vot, ja que els socialistes catalans "han estat incapaços de portar ni una sola competència a Catalunya".

Després de precisar que aquestes declaracions obeeixen al "clima de campanya", Badia, que avui ha visitat l'hospital de Sant Pau de Barcelona, ha volgut deixar clar que els socialistes catalans sí que compten, i "bastant", a l'Eurocambra. "Els puc assegurar que els socialistes catalans som els que tenim la capacitat, pel poder que tenim, perquè estem en un grup molt nombrós, de fer coses", ha subratllat.

Badia ha explicat que a les eleccions del 7 de juny només poden passar dues coses: que al Parlament Europeu hi hagi una majoria d'esquerres, al voltant al Partit Socialista, o una de dretes, com hi ha ara, de la mà dels populars europeus. I els altres partits, ha indicat, tindran una presència residual.

Ha afirmat, en aquest sentit, que en aquest anterior mandat ERC ha tingut únicament "mig diputat". La meitat de la legislatura ha tingut veu l'eurodiputat republicà, mentre que l'altra l'ha tingut el d'Eusko Alkartasuna (EA). "No dubto de la bona voluntat que tenen per treballar per Catalunya, però quan arriben allà (al Parlament Europeu) no tenen amb qui fer les coses", ha comentat. El mateix passa amb CiU, que ha d'adscriure's al grup liberal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Rússia denuncia un atac massiu de drons ucraïnesos a set regions seves

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Cinc milicians morts a Cisjordània per un atac amb dron d’Israel

BARCELONA
ESTATS UNITS

El Pentàgon revoca l’acord amb el cervell de l’11-S per evitar la pena de mort

BARCELONA