Política

Romeva acusa l'Estat d'alimentar guerres en exportar armes

Reclama l'adopció d'un Tractat Internacional sobre el control de les exportacions d'armes a la UE

El candidat a les eleccions europees d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha acusat l'executiu espanyol d'alimentar guerres a escala internacional en exportar armament a països "inestables".

En un acte celebrat a la Universitat Pompeu Fabra en el marc d'unes jornades organitzades per la Fundació per la Pau i Justícia i Pau, Romeva ha remarcat les prioritats de la UE en matèria armamentística i ha carregat contra els governs europeus per les seves exportacions d'armes.

"No és comprensible des d'un punt de vista de responsabilitat seguir exportant armes a països com Colòmbia, Israel, Marroc, Pakistan i Índia i en el passat fins a Sierra Leona, que són països que no són estables i on hi ha vulneració dels Drets Humans", ha declarat Romeva en al·lusió a les exportacions d'armes espanyoles.

Per això, el candidat a eurodiputat ha remarcat que el govern espanyol, al costat de molts altres executius europeus com el britànic, l'alemany o el francès, estan "alimentant" cada vegada més "la tensió, els conflictes i les guerres que al final acaben provocant les morts que hem de lamentar".

Romeva ha recordat que a la UE existeix un codi de conducta des de l'any 1998 sobre el control de les exportacions d'armes, que en aquests moments ja és posició comuna, és a dir, "vinculant", però ha lamentat que en aquests moments hi ha "massa incompliments" del codi per part dels Governs europeus.

D'altra banda, Romeva ha assenyalat que una altra prioritat de la UE ha de ser liderar l'adopció d'un Tractat Internacional sobre el control de les exportacions d'armes que ha de regular el comerç legal i l'il·legal d'armes, especialment de les petites i lleugeres, "principals responsables de les morts avui a escala global".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Rull rep Wagensberg al Parlament després de sis mesos a l’exili pel cas Tsunami

barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

Barcelona
Política

La cúpula d’ERC ja sabia al febrer l’autoria dels cartells i ho va intentar tapar

barcelona
política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona