Política

La vicepresidenta Salgado tempteja ERC de cara als pressupostos de 2010

Joan Ridao nega el suport a la reforma fiscal que prepara el govern espanyol

La vicepresidenta d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, s'ha reunit aquest dimecres amb el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Ridao, en la fase preparatòria de la negociació dels pressupostos de l'Estat per al 2010. El portaveu republicà ha destacat les “diferències de criteri” que manté amb l'executiu socialista en relació amb la reforma fiscal que pretén impulsar.

El portaveu republicà ha explicat que durant l'hora i mitja de reunió ha comunicat a Elena Salgado les seves “diferències de criteri” sobre la reforma fiscal que prepara el govern i, especialment, pel que fa a un augment dels impostos indirectes, sobre les societats anònimes de capital variable (Sicav) i sobre les rendes del capital.

Tot i advertir que Salgado no havia avançat res de concret sobre la reforma tributària, Joan Ridao també ha precisat que tampoc no ha desmentit cap de les informacions relacionades amb una pujada de l'IVA. Ridao ha advertit que en cap cas arribarà a un acord si no s'atenen les reivindicacions republicanes incloses a la denominada "carpeta catalana", que engloba el model de gestió de l'aeroport del Prat, les inversions relacionades amb el traspàs de Rodalies i el desplegament de l'Eix Mediterrani ferroviari.

ERC exigeix també a Salgado una contenció de la despesa corrent per damunt del 0,8% plantejat per al conjunt de les administracions públiques i del 0,6% per als ministeris. "Això és insuficient, és la xocolata del lloro", ha dit. A més, ha reclamat potenciar la lluita contra el frau fiscal.

"Comença el ball", ha resumit Ridao a l'hora de valorar el procés que s'ha d'engegar per a la negociació del pressupost estatal per a l'any que ve, que, ha recordat, estarà obert a altres grups parlamentaris a més del que componen ERC, IU i ICV. No obstant això, fonts periodístiques descartaven aquest dimecres que CiU o el PNB, socis del PSOE per als pressupostos del 2009, hagin estat temptejats per la titular d'Economia.

Ridao ha afegit que ja va tenir un primer contacte amb Salgado abans de l'estiu, en el marc de la negociació sobre el finançament autonòmic, però també ha remarcat que la titular d'Economia no iniciarà la ronda formal de contactes amb altres forces polítiques fins que presenti el projecte de pressupostos al Congrés, a finals de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona